Cardona posa en valor la seva essència i els seus orígens

0
106

La Festa de la Sal de Cardona és un esdeveniment que commemora els orígens històrics de la vila i amb un fil conductor: la sal. Va néixer l’any passat com a reformulació de la fira medieval, gira al voltant d’aquest mineral lligat a la història del municipi i combina gastronomia, cultura i patrimoni amb un programa d’actes extens. Tal com remarcava a l’acte de presentació el regidor de Comerç i Fires, Salvador Campos, “consolidem una sèrie d’accions per donar impuls al desenvolupament local per potenciar Cardona a l’àmbit cultural, comercial i gastronòmic”. La Festa de la Sal arriba amb nombroses propostes culturals (clica aquí) i uns setanta parades de comerç, artesania i alimentació al centre històric de Cardona, tant demà com diumenge. Comercialització de la Sal de Cardona Es podrà comprar, per primer cop, Sal de Cardona, un producte cardoní 100%. Durant tot el cap de setmana hi haurà una parada a la plaça Santa Eulàlia que vendrà sal comestible elaborada a la vila. És un producte producte singular i genuí de Cardona i és l´única sal de Catalunya que s´obté per extracció. La seva puresa i cristal·linitat la fan “apta per a qualsevol producte”, segons Anna Poza, de la Fundació Cardona Històrica. I «li donen un tacte i un sabor característics», afegeix l’alcalde, Ferran Estruch. Cine Amateur Cardoní rep el guardó del Saler d’Or L’entitat Cine Amateur Cardoní rebrà aquest any el Saler d’Or, una distinció que s’atorga a una organització, persona o entitat de Cardona que treballa per enfortir els valors i el desenvolupament del municipi. El lliurament del Saler d’Or es farà el diumenge a les 12 del migdia a l’Ajuntament de Cardona. A continuació, tindrà lloc la cerimònia que recrea el lliurament de la moneda de pagament del dret d’Aimines al poble de Cardona, a càrrec de Salinera de Cardona. Gerri de la Sal, convidada La Festa de la Sal amplia aquest any els espais i hi haurà activitats al Parc Cultural de la Muntanya de Sal ia les places de la Fira, de la Vall, del Mercat i de Santa Eulàlia, on s’ubicarà el espai dedicat a la sal amb la vila convidada, que serà Gerri de la Sal. El diumenge, a 3/4 de 12 del migdia, es farà la recepció institucional d’una comitiva del consistori d’aquest municipi del Pallars Sobirà. Descobrir el patrimoni Els nens podran descobrir el Museu de la Sal Josep Arnau amb una visita que permetrà contemplar els vidres de sal de manera espectacular i servirà per conèixer l’ofici de l’artesania de la sal. Es farà demà a les 5 de la tarda i cal inscripció prèvia, gratuïta. Les places són limitades. També es podrà fer una visita guiada al Casal Graells de Cardona, amb tast de vins inclòs. L?entrada val 8 euros i les places són limitades. S’han programat sessions per a dissabte (11.30 hi 17.30 h) i diumenge (11.30 h). Gastronomia Assaborir la cuina de bars i restaurants de Cardona és una proposta que no deixarà indiferent els paladars. Els cuiners preparen la seva proposta gastronòmica per la Festa de la Sal i alguns s’han unit a donar un premi. Tothom que del 4 al 12 de juny consumeixi als establiments adherits a la campanya entrarà al sorteig d’un vol, amb guia intèrpret per entendre Cardona des de l’aire. Són Pensió Cardener, El Centre, L’Avinguda, Catalunya Cafè, La Premsa, Cal Borrasca, Hotel Bremon i PuntZero. La Festa de la Sal creix amb espais i activitats

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here