L’Aliació de Gegants i Grallers Els K+ Sonen de Balsareny celebra 10 anys

0
59

La Colla de Geganters i Grallers Els K+Sonen de Balsareny celebra avui la desena trobada de gegants, coincidint, també, amb el desè aniversari de la seva creació. Per aquest motiu, a banda d’aquesta trobada que se celebrarà a la tarda amb una quinzena de grups, al matí es farà un acte commemoratiu que consistirà en una mostra de balls al voltant del castell de Balsareny, una localització molt vinculada amb els gegants de l’entitat, Bernat de Peguera i Blanca de Bell-lloc, que representen els senyors del castell de Balsareny i els pares de Ramon II de Peguera, qui va comprar la baronia l’any 1351. L’acte s’iniciarà a 2/4 de 12 del migdia a l’esplanada del castell, i intercalarà actuacions de diferents entitats culturals del municipi amb la narració i la interpretació teatralitzada per part d’un dels personatges típics del castell com és Pau Bròquil i la figura d’un presentador. En el transcurs de l’acte s’anirà desenvolupant la simbiosi entre poble i castell al llarg de la història de Balsareny juntament amb les intervencions dels Dansaires dels Pastorets de Balsareny, del Ball de la faixa, de la coral Sant Esteve de Balsareny i de ambdues colles gegants locals. Totes les obres seran interpretades en directe per la Cobla Ciutat de Girona. A l’esdeveniment també hi participaran dos grups gegants vinguts de fora de Catalunya per a l’ocasió: els Cabuts i Geganters de Vinaròs (País Valencià) i els Geganters i Grallers de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra), que també estaran presents a la trobada . A partir del 2/4 de 7 de la tarda començarà la cercavila per carrers i places del poble, amb arribada a la plaça de l’Església, on cada grup oferirà el seu ball de lluïment, es farà el lliurament de records i es tancarà el dia amb el ball conjunt de tots els participants.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here