Cardona entra de ple a la celebració de la Festa de la Sal

0
80

Cardona està immersa aquest cap setmana en la celebració dels seus orígens, amb la sal com a fil conductor d’un esdeveniment que es va obrir divendres amb un acte inaugural al Parc Cultural de la Muntanya de Sal i que, entre ahir i avui, omple activitats les places del nucli històric de la vila ducal. Un dels al·licients de la festa és que, per primer cop, es pot tastar i comprar la sal comestible de Cardona. Com a novetat, el tret de sortida a la segona edició de la Festa de la Sal de Cardona, que va néixer l’any passat com una reformulació de la fira medieval, va ser l’acte inaugural obert a tot el públic, que es va fer divendres per la nit al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, amb un tast gastronòmic, una visita a l’equipament i l’actuació de La Vella Dixieland. Ahir ja es va viure la primera jornada de la festa, que combina gastronomia, cultura i patrimoni amb un extens programa d’actes al centre històric que inclou actuacions musicals, tasts i visites guiades. Les places de la Fira, de la Vall, del Mercat i de Santa Eulàlia, on hi ha l’espai dedicat a la sal, són els principals escenaris de la festa, que acull unes setanta parades de comerç, artesania i productes gastronòmics. Avui es viuran els actes més institucionals al saló de sessions de l’Ajuntament amb el lliurament del Saler d’Or a l’entitat Cine Amateur Cardoní i l’acte de lliurament de la moneda de pagament del Dret d’Aimines, a càrrec de Salinera de Cardona. També es farà la recepció institucional a la vila convidada, que aquest any és Gerri de la Sal (Pallars Sobirà). Aquest any els visitants tenen l’al·licient afegit que poden tastar i comprar, per primer cop, la sal de Cardona, que ha començat a comercialitzar-se durant la festa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here