Cardona està immersa aquest cap setmana en la celebració dels seus orígens, amb la sal com a fil conductor d’un esdeveniment que es va obrir divendres amb un acte inaugural al Parc Cultural de la Muntanya de Sal i que, entre ahir i avui, omple activitats les places del nucli històric de la vila ducal. Un dels al·licients de la festa és que, per primer cop, es pot tastar i comprar la sal comestible de Cardona. Com a novetat, el tret de sortida a la segona edició de la Festa de la Sal de Cardona, que va néixer l’any passat com una reformulació de la fira medieval, va ser l’acte inaugural obert a tot el públic, que es va fer divendres per la nit al Parc Cultural de la Muntanya de Sal, amb un tast gastronòmic, una visita a l’equipament i l’actuació de La Vella Dixieland. Ahir ja es va viure la primera jornada de la festa, que combina gastronomia, cultura i patrimoni amb un extens programa d’actes al centre històric que inclou actuacions musicals, tasts i visites guiades. Les places de la Fira, de la Vall, del Mercat i de Santa Eulàlia, on hi ha l’espai dedicat a la sal, són els principals escenaris de la festa, que acull unes setanta parades de comerç, artesania i productes gastronòmics. Avui es viuran els actes més institucionals al saló de sessions de l’Ajuntament amb el lliurament del Saler d’Or a l’entitat Cine Amateur Cardoní i l’acte de lliurament de la moneda de pagament del Dret d’Aimines, a càrrec de Salinera de Cardona. També es farà la recepció institucional a la vila convidada, que aquest any és Gerri de la Sal (Pallars Sobirà). Aquest any els visitants tenen l’al·licient afegit que poden tastar i comprar, per primer cop, la sal de Cardona, que ha començat a comercialitzar-se durant la festa.
Recent Posts
Most Popular
Els ajuntaments del Bages es queixen de la manca de temps per aplicar mesures...
Els Ajuntaments del Bages s’han vist sobrepassats per la immediatesa d’aplicació del nou decret llei. ...