Cardona dona vol a la seva sal en una fira concorreguda

0
83

Cardona ha posat la seva sal de consum a l’aparador. Ho ha fet durant un cap de setmana en què la vila ha celebrat la segona edició d’una Festa de la Sal que ha reunit uns setanta parades de comerç, artesania i productes gastronòmics i de complements. La possibilitat d’adquirir la sal de Cardona a una parada que la Fundació Cardona Història tenia a la plaça de Santa Eulàlia era una de les novetats principals d’aquest any. Anna Merino, treballadora de la fundació, comentava ahir al migdia que, des de l’inici de la fira, s’havien venut unes 150 unitats. “És una bona acollida perquè als cardonins els fa il·lusió tenir una mostra de la sal de Cardona”. El producte es ven a 4,50 euros i el pot té una quantitat neta de 100 grams. La iniciativa de comercialitzar aquest producte tan característic del municipi és per acostar-lo a la població, perquè “la raó de ser de Cardona és la sal”, destacava el regidor de Fires, Comerç i Cultura, Salvador Campos, i assenyalava la voluntat que «el proper any es pugui comprar a tot Catalunya». Cada any la Festa de la Sal té la participació d’una vila convidada, i aquest any era Gerri de la Sal (Pallars Sobirà), «municipi amb què compartim el llegat històric de l’or blanc», remarcava l’alcalde de Cardona, Ferran Estruch , a la recepció institucional d’ahir al saló de sessions. En representació del poble lleidatà va assistir-hi l’alcaldessa, Anna Sentinella, i la regidora de Cultura, Dolors Font. Moment del lliurament del Saler d’Or | ALBA PARAROLS Alba Pararols. Cardona Centinela ressaltava el valor de la sal com a «patrimoni històric i de riquesa» fent referència que a Gerri de la Sal també celebren una festa com la de Cardona amb la voluntat «de donar a conèixer com es feia la sal a través de la deu i fer difusió del poble». Durant l’acte institucional es va lliurar la moneda de pagament del Dret d’Aimines a càrrec de la Salinera de Cardona. El seu gerent, Fèlix Teixidor, assenyalava que és una moneda que vol rememorar el dret dels cardonins a la sal perquè «és la nostra raó de ser i marca d’on venim». Alhora, el gerent de la Junta d’Aimines, Josep Ramon Pujol, destacava el valor d’aquest producte “per representar la vida i la riquesa de Cardona”. També es va atorgar el Saler d’Or a l’entitat Cine Amateur Cardoní per la seva trajectòria i la seva implicació en el teixit cultural i social. El president de l’entitat, Josep Vilajosana, remarcava que la voluntat de l’entitat, fundada el 1968, és «gravar tot el que passa a la vila perquè a les generacions futures els quedi com a record», i afegia que «tots aquests vídeos s’emeten per la Televisió de Cardona», que fa 14 anys que gestionen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here