Fonollosa modifica l’impost de plusvàlua per compensar el canvi de la normativa

0
197

L’Ajuntament de Fonollosa ha aprovat la modificació de l’impost de plusvàlues, després que el Tribunal Constitucional va declarar nul·la la fórmula de càlcul de l’impost i el Govern espanyol va presentar una nova norma al novembre. Aquest fet ha provocat que els ajuntaments tinguin una reducció d’ingressos important, que, en el cas de Fonollosa, és d’uns 15.000 euros, segons han concretat fonts del consistori. L’Ajuntament ha decidit aprovar el 30% sobre aquest impost, sobretot per penalitzar l’especulació en les vendes realitzades en períodes inferiors a 2 anys després de la seva adquisició, i deixar els trams intermedis pagant el mateix o menys del que ho feien fins a ara». Pels béns patrimonials adquirits fa més de 19 anys, se n’ha ajustat el percentatge. L’Ajuntament aplica una bonificació del 95% per la transmissió per herència o defunció tant d’ascendents com de descendents, bonificació que fins ara no existia.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here