L’Ajuntament de Navàs revisa a l’alça el preu de l’obra de residència

0
74

L’Ajuntament de Navàs ha hagut de realitzar una actualització a l’alça del preu de licitació per al contracte d’obres d’ampliació de la residència de gent gran, com a conseqüència de la pujada recent de preus de les matèries primeres i dels materials de construcció, l’Ajuntament de Navàs ha decidit fer una actualització i pujar el preu base de la licitació. Inicialment, es va calcular prop de 350.000 euros, però amb l’actualització de preus s’ha fixat un pressupost base per treure a concurs 458.597 euros. L’objecte del contracte és l’execució de les obres corresponents a tres projectes que es complementen, i que aquest diari ja va detallar el mes de març passat. El termini de presentació de propostes serà el proper 27 de juny. El propòsit del consistori és dur a terme aquest any una ampliació de l’edifici de la residència de gent gran, que és de gestió municipal, encara que es tracta d’una intervenció que no farà, d’entrada, guanyar més places, sinó que bàsicament adreçada a millorar espais comuns i serveis. Es tracta de tres projectes que es posen a licitació en paral·lel per fer una oferta més atractiva i confiant que les pugui assumir una mateixa empresa. La més important, per mida, serà l’ampliació d’una part de l’edifici per la part del darrere. L’equipament actual consta de planta baixa i dues i el que es farà és ampliar la inferior on, entre altres elements, es construiran dos nous lavabos adaptats i un nou ascensor, que connectarà fins a la segona planta. Aquest és un element important perquè actualment hi ha un únic ascensor i es considera essencial poder disposar dun segon, tant per la mobilitat interna com per un aspecte de seguretat. També es preveu fer la pavimentació d’una àrea del pati on actualment hi ha pèrgoles. El segon projecte preveu fer arribar el nou ascensor fins a una planta sota coberta i construir noves escales d’emergència. En aquest cas, la intervenció va que, en un futur, sí que es pugui guanyar algun espai més per a residents. La zona sota coberta s’utilitza ara només com a magatzems, però millorant-ne l’accessibilitat quedaria preparat perquè en un futur pugui ser reformat perquè puguin utilitzar-lo a usuaris del centre de dia. La tercera intervenció és una reforma de despatxos i vestuaris per al personal situats en espais ja existents. L’objectiu de l’Ajuntament és poder adjudicar l’obra al llarg del proper mes, de manera que es comenci a treballar al llarg de l’estiu. La residència de Navàs és totalment de gestió municipal i actualment consta de 65 places, incloses les de centre de dia, que fins fa poc estava segregat a un altre edifici, però que durant la pandèmia ha acabat unificant.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here