Empreses turístiques del Bages fan una ruta per ampliar els coneixements sobre la comarca

0
104

Una cinquantena d’empreses turístiques del Bages que estan fent la formació per acreditar-se com a Punts d’Informació Turística i Centres Col·laboradors del Geoparc Unesco de la Catalunya Central han participat aquest dimecres en una sortida que els ha permès conèixer sobre el terreny l’oferta turística de la comarca . Concretament, han visitat el castell de Balsareny i la Sèquia, que comença a Balsareny, on capta les aigües del riu Llobregat. Allí han pogut conèixer l’oferta turística al voltant del canal de la Sèquia de la mà del Parc de la Sèquia Les sortides sobre el terreny formen part de les formacions que han de seguir les empreses que participen als programes de competitivitat turística. D’aquesta manera, poden conèixer de primera mà les diferents propostes turístiques que hi ha al territori i, alhora, establir-hi relació, aprendre i explorar possibilitats de col·laboració. Els programes consten de diverses sessions, combinant presencialitat i virtualitat, sessions teòriques i sortides de coneixement del territori. Aquest any hi ha 10 empreses que estan seguint la seva formació per acreditar-se per primer cop. El programa de Punts d’Informació Turística (PIT) permet que diferents equipaments i serveis vinculats al turisme com a restaurants, allotjaments, museus, centres d’interpretació, biblioteques, agències o oficines d’atenció al ciutadà es converteixin en un espai de suport i informació els turistes que visiten la comarca, on puguin rebre informació sobre l’oferta turística existent i suport a l’organització de la seva estada. Aquests punts són també centres col·laboradors del Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central. Es tracta d´un programa impulsat per la Diputació de Barcelona i que al Bages s´executa a través de l´àrea de Turisme del Consell Comarcal. Actualment, el Bages compta amb més de 70 equipaments amb el distintiu PIT (Punt d’Informació Turística). Les empreses que segueixen aquest programa adquireixen coneixements i eines per poder informar, orientar i acompanyar els turistes que visiten la comarca alhora que el programa serveix d’espai de comunicació i relació amb les empreses de la comarca del sector turístic. L´objectiu de Bages Turisme és que la comarca pugui disposar del màxim nombre de Punts d´Informació Turística, ja que són de gran ajuda per al visitant. Tots els punts PIT es poden trobar a https://bagesturisme.cat/oficines-turisme

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here