Les Enramades de Sallent tornaran als carrers amb catorze espais engalanats

0
55

Després de dos anys amb un format reduït i especial, les Enramades de Sallent tornen a la normalitat i carrers i places de la vila tornaran a lluir les seves tradicionals decoracions durant la festivitat de Corpus. La festa comptarà amb catorze espais engalanats, entre els quals hi ha el barri de la Rampinya, que reprèn la tradició després d’anys sense participar-hi. Aquest any, es vol fer un reconeixement als enramadors i enramadores més veterans o representatius, que guanyaran protagonisme a la inauguració de la festa. L’associació Amics de les Enramades i l’Ajuntament de Sallent ja tenen acabat el programa d’actes d’una de les festes més arrelades al municipi: les Enramades. Amb prop de 700 anys d’història aquest any podran recuperar tota la seva esplendor després de l’atur de la pandèmia. A hores d’ara, els carrers participants treballen contra rellotge per acabar els adorns que, a partir de dijous de Corpus i durant cinc dies, lluiran en catorze carrers i places de la vila bagenca. Pirates, el fons del mar, la patrulla canina, un aquelarre, la fàbrica de sifons, el Carrilet, Nova York o la ciutat marroquina de Chefchaouen són algunes de les temàtiques que s’hi podran veure. Des de començament d’any, els veïns dels espais participants estan elaborant les decoracions i, mentre que alguns han recuperat l’enramada que havien començat a preparar fa dos anys abans de l’esclat de la pandèmia, d’altres l’han començat de nou. Sigui com sigui, estan treballant de valent amb materials de tota mena per poder acabar els elements decoratius. La presidenta dels Amics de les Enramades de Sallent, Mari Calvo, explica que «la gent ha tornat a agafar il·lusió per enramar» i que aquest any s?ha volgut donar un «carís més popular» a la festa. Per aquest motiu, a l’acte d’inauguració dels carrers enramats, que es farà dijous de Corpus, els protagonistes seran les enramadores i enramadors més veterans o representatius, que han escollit els mateixos carrers, com a mostra d’agraïment a la seva feina. Calvo ha destacat que és gràcies a ells “que la tradició més antiga de la nostra vila hagi arribat als nostres dies i segueixi viva”. En la mateixa línia, l’alcalde de Sallent, Oriol Ribalta, ha subratllat que «cal apreciar aquest tresor que ens ve de lluny i que volem fer perdurar per sempre». Després de dos anys de viure les enramades a les xarxes, als balcons o en un únic espai com es va fer l’any passat, ara tornaran a enramar-se carrers i places. Tot i això, els organitzadors volen que els balcons, que van animar la festa durant la pandèmia, formin part de les Enramades. Per aquest motiu, animen tot el veïnat a adornar els balcons, finestres, portes o entrades perquè les Enramades «arribin a tots els racons de la vila». Aquest any participen a la festa de les Enramades el carrer Concepció del barri de la Rampinya, el carrer Verge de Fussimanya, la plaça i el carrer Sant Bernat, els carrers Clos, Nou, Cós II, Unió, Sant Esteve, Àngel Guimerà i Torres Amat i les places de la Verdura, Catalunya i Joan Vilaseca. Des del dijous 16 de juny i fins al dilluns 20, els carrers enramats estaran acompanyats d’activitats culturals i de lleure per a tots els gustos amb concerts, animació infantil, concurs de pintura ràpida, torneigs de futbol o espectacles teatrals.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here