Fonollosa implantarà a finals d’aquest mes el model de contenidors tancats

0
74

L’Ajuntament de Fonollosa aplicarà, a partir del proper 28 de juny, el nou model de contenidors tancats. D’aquesta manera, el municipi se sumarà a les poblacions de Rajadell, Balsareny, Sant Fruitós, Sallent i el Pont de Vilomara que també ho han implantat. El nou sistema farà, segons expliquen des de l’Ajuntament, que les famílies del poble separin correctament les diverses fraccions i permetrà que augmenti l’índex de recollida selectiva municipal. Els contenidors d’orgànica i de la resta estaran tancats i s’hauran d’obrir amb una targeta personalitzada que tindrà cada llar del municipi. El contenidor d’orgànica es podrà utilitzar i es podrà obrir amb la targeta personalitzada en tot moment, mentre que el de la resta, on es llencen els residus que ja no es poden reciclar i que pararan a l’abocador, només es podrà obrir un dia concret cada setmana amb la targeta personalitzada. El nou model de recollida no afecta el reciclatge d’envasos, paper i vidre, que continuaran sent de lliure accés com fins ara. L’objectiu principal d’aquests canvis que permetran la identificació de cadascun dels usuaris és, segons el consistori, canviar els hàbits i aconseguir un reciclatge millor. «Les famílies s?acostumaran a reciclar millor a casa, a dipositar cada residu al contenidor que toca i, per tant, una part molt important d?aquests residus que abans acabaven al?abocador ara es podran reciclar, valoritzar i convertir-los en nous materials» , apunten fonts municipals. Un equip d’informadors ambientals farà seguiment de les incidències que puguin sorgir per tal d’ajudar la ciutadania en tots els dubtes, per gestionar pèrdues o demandes de targetes i també per detectar si les aportacions als contenidors s’estan fent correctament. En cas que es detecti que algun contenidor s’utilitza reiteradament per dipositar residus que no han d’anar, el servei de control i inspecció farà seguiment per identificar i informar les persones o les famílies que facin mal ús. El model de contenidors tancats és una iniciativa del Consorci del Bages per a la gestió de residus que ja s’ha consolidat i ha obtingut bons resultats a altres municipis de la comarca com Rajadell, Balsareny i Sant Fruitós de Bages i que acaben d’implantar també Sallent i el Pont. L’Ajuntament de Fonollosa assegura que ha decidit apostar per aquest model perquè les dades dels municipis que ja l’han implantat són molt positives i n’han augmentat l’índex de recollida selectiva fins al 75%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here