L’empresa que reformava les piscines de Callús fa fallida i no es podran obrir a temps

0
58

L’Ajuntament de Callús no podrà obrir les piscines municipals al voltant de Sant Joan com tenia previst, i caldrà esperar, com a mínim, el 15 de juliol. El retard es deu a la demora, de mig any, de les obres de condicionament que s’estan fent i que han estat mesos encallades per la fallida econòmica de la constructora. Ara les reprendrà una altra empresa amb el compromís d?acabar-les el 15 de juliol, segons ha explicat l?alcalde, Jordi Mas. La temporada passada ja va ser més curta precisament per poder començar les obres com més aviat millor, i l’1 de setembre les instal·lacions ja estaven tancades. Es van adjudicar per concurs a l’empresa Galitec, que tenia quatre mesos per executar els treballs, i per això «ens asseguràvem un marge de tranquil·litat davant de possibles contratemps, però resulta que el contratemps ens ha acabat superant», apunta Mas . L’obra pujava a un total de 360.000 euros, i es tractava d’arreglar el got de la piscina, que tenia una fuita i calia adequar-ho a la normativa vigent mitjançant una làmina d’aigua desbordant. També s’aprofitaven les feines per canviar la maquinària i transformar la piscina de clor en una salina, i per renovar part de la gespa. L’alcalde explica que no és una obra de gran complexitat, per això es podia acabar en els quatre mesos previstos, però amb les feines a mitges, «l’empresa ens va dir que no podia acabar l’obra per fallida econòmica». Bàsicament l’empresa ha deixat pendent «l’enrajolat i la nova maquinària», diu Mas. En aquest sentit, apunta que ja hauria executat el mínim exigit perquè l’Ajuntament es pugui emparar a la clàusula del contracte que permet fer una cessió d’obra a una altra empresa sense necessitat d’un nou concurs, si bé aquesta s’haurà d’ajustar a l’import equivalent al que queda pendent dexecutar sense modificacions. Aquí és on l’Ajuntament va tenir el principal escull a l’hora de trobar una empresa disposada a assumir els treballs, i finalment ha estat una constructora madrilenya proposada per la mateixa Galitec qui se’n farà càrrec. Tot plegat ha suposat una demora de mesos que impedirà obrir les piscines a temps. Es preveu que avui mateix, o com a molt la setmana entrant, es reprenguin les feines que com a màxim s’hauran d’haver acabat el 15 de juliol. “El compromís de l’empresa és aquest”, insisteix Mas. Tot i això, lamenta que això ja ha impedit poder posar en venda els abonaments (l’Ajuntament ja decidirà quan i en quines condicions), i ha trasbalsat els plans dels cursets i dels casals d’estiu, que fan un ús freqüent de les piscines , a part del retard del servei per als usuaris.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here