Navarcles estrena el nou itinerari de natura pel Calders

0
76

Navarclins de totes les edats han estrenat aquest cap de setmana l’itinerari de naturalesa del riu Calders que ha habilitat l’Ajuntament al llarg dels darrers mesos, una de les primeres actuacions en el marc de l’ambiciós projecte per a la creació d’un gran parc a torn al riu, que comprèn la zona del Pla de Cal Tàpias i la font de la Cura. Els participants van fer una caminada al voltant del Llac de Navarcles d’estrena del recorregut, que compta amb 18 panells informatius que identifiquen la flora i la fauna més representativa de la llera del riu. L’objectiu de la iniciativa ha estat crear un itinerari de natura on poder identificar les principals espècies tant de fauna com de flora que es poden trobar a la zona del riu Calders i, alhora, aprofitar aquest entorn natural tan proper a Navarcles que permet fer rutes a peu gaudint dels paisatges i la natura. La caminada inaugural, d´uns 2 quilòmetres, va seguir l´itinerari d´observació de la natura i el paisatge guiat per la biòloga Montse Clapers, de GAIA Serveis Ambientals. Als diferents panells del recorregut es pot trobar informació sobre ocells, peixos i insectes aquàtics, la confluència dels rius Llobregat i Calders, plantes petites de la vora dels camins i la llera del riu, altres arbres i arbustos, mamífers i problemes amb les espècies introduïdes, entre d’altres. L’itinerari de natura és una de les primeres actuacions que s’han fet a la zona del riu, emmarcades a l’ambiciós projecte per a la creació d’un gran parc al voltant del riu Calders que comprèn la zona del Pla de Cal Tàpias i la font de la Cura, del qual s’acaba d’acabar el projecte executiu amb la previsió de començar els treballs aquest mateix any.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here