L’Escola Francesc Macià de Súria fa cent anys recordant el passat i mirant el futur

0
78

L’Escola Francesc Macià de Súria va celebrar el seu centenari amb actes commemoratius i lúdics que van reunir tota la comunitat educativa i amb la mirada posada en el passat, el present i el futur del centre. Les activitats van tenir lloc a les instal·lacions de l’Escola. La presentació d?un vídeo commemoratiu del centenari i de la placa que recordarà l?efemèride van ser alguns dels moments destacats de la celebració. La commemoració del centenari de l’Escola Francesc Macià s’havia de fer l’any 2020, però va haver de ser ajornada a causa de la pandèmia. La directora de l?Escola Francesc Macià, Remei Sanabria, va explicar que la celebració del centenari era una bona ocasió per al retrobament de totes les persones que han format part de la història del centre. Sanabria va agrair la feina de totes les persones que han fet possible la celebració, en què ha col·laborat l’Ajuntament de Súria. Segons la directora del centre, “hem fet una escola única que ens ha fet créixer a tots”. Al llarg de l’acte, l’alcalde Albert Coberó va elogiar la feina i les “experiències compartides” de totes les persones que al llarg d’aquests centenars anys han fet possible la llarga història de l’Escola Francesc Macià i la “millora de l’educació” a Súria. Per la seva banda, la regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, va encoratjar la comunitat educativa de l’Escola a continuar treballant “pel futur dels nostres fills” i continuar transmetent els valors necessaris de progrés i convivència. La celebració del centenari de l’escola Francesc Macià va aplegar altres membres del govern municipal i de la resta de la corporació municipal. El vídeo del centenari ha estat realitzat pel surienc Daniel Enguix, amb nombrosos testimonis i documents de la història del centre fins a l’actualitat, i la col·laboració de la periodista surienca Rosa Vilajosana. Durant l’acte commemoratiu també es van lliurar reconeixements al realitzador del vídeo, al dissenyador surienc Dídac Mas, autor de la placa del centenari, ia l’alumna Marina Sensada, autora del logotip del centenari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here