Enramades de Sallent: catorze carrers engalanats i sis dies d’activitats

0
64

La festa de les Enramades de Sallent viurà aquest dimecres el seu pròleg amb l’Esvalotada, una cercavila amb el Dimoni de Sallent -un dels nans que es va recuperar a finals de l’any passat i que representa el despertar de la festa-, acompanyada del soroll de les carraques i de música la banda Els secretaris del dimoni. Una activitat que és novetat, que començarà a les 20.30 hores a la plaça de la Pau i que es farà en paral·lel a la plantada dels enramades a gairebé una quinzena d’espais que s’engalanaran. Aquest dijous s’inauguraran oficialment amb la tradicional passada encapçalada per les autoritats locals i membres dels Amics de les Enramades de Sallent, acompanyats per l’esbart i les xarangues. La festa comptarà amb catorze espais engalanats, entre els quals hi ha el barri de la Rampinya, que reprèn la tradició després d’anys sense participar-hi. Aquest any, es vol fer un reconeixement als enramadors i enramadores més veterans o representatius, que guanyaran protagonisme a la inauguració de la festa. Amb prop de 700 anys d’història aquest any podran recuperar tota la seva esplendor després de l’atur de la pandèmia. Des de començament d’any, els veïns dels espais participants estan elaborant les decoracions i, mentre que alguns han recuperat l’enramada que havien començat a preparar fa dos anys abans de l’esclat de la pandèmia, d’altres l’han començat de nou. Sigui com sigui, estan treballant de valent amb materials de tota mena per poder acabar els elements decoratius que aquest dimecres a la nit ja s’instal·laran i que a partir de dijous ja se’n podran gaudir. A l’acte d’inauguració dels carrers els protagonistes seran les enramadores i enramadors més veterans o representatius Aquest any participen a la festa de les Enramades el carrer Concepció del barri de la Rampinya, el carrer Verge de Fussimanya, la plaça i el carrer Sant Bernat , els carrers Clos, Nou, Cós II, Unió, Sant Esteve, Àngel Guimerà i Torres Amat i les places de la Verdura, Catalunya i Joan Vilaseca. A l’acte d’inauguració dels carrers enramats, que es farà dijous de Corpus, els protagonistes seran les enramadores i enramadors més veterans o representatius, que han escollit els mateixos carrers, com a mostra d’agraïment a la seva feina. D’aquesta manera es vol fer palès que és gràcies a ells que la tradició més antiga de la vila hagi arribat als nostres dies i segueixi viva. Després de dos anys de viure les enramades a les xarxes, als balcons o en un únic espai com es va fer l’any passat, ara tornaran a enramar-se carrers i places. Tot i això, els organitzadors volen que els balcons, que van animar la festa durant la pandèmia, formin part de les Enramades. Per aquest motiu, animen tot el veïnat a adornar els balcons, finestres, portes o entrades perquè les Enramades arribin a tots els racons de la vila. Des del dijous 16 de juny i fins al dilluns 20, els carrers enramats estaran acompanyats d’activitats culturals i de lleure per a tots els gustos amb concerts, animació infantil, concurs de pintura ràpida, torneigs de futbol o espectacles teatrals. Dimecres 15 de juny A 2/4 de 9 de la tarda, inici de la cercavila de l’Esvalotada des de la plaça de la Pau Durant tota la tarda, plantada de les enramades als carrers i places que s’engalanaran Dijous 16 de juny A les 10 del matí, missa de commemoració de Corpus A les 11 del matí, inauguració dels carrers enramats A les 5 de la tarda, ball d’escuma a càrrec de Jaume Barri a la Torre del Gas A les 5 de la tarda, inauguració de l’exposició del 40è aniversari de l’escola bressol L’esquitxada al local de la plaça de la Pau A les 7 de la tarda, concert de l’orquestra Selvatana a la plaça de Sant Antoni Maria Claret A les 10 de la nit , ball amb l’orquestra Selvatana a la plaça de Sant Antoni Maria Claret Divendres 17 de juny A les 7 de la tarda, cercavila dels gegants fillols de Sallent A les 7 de la tarda, masterclass de zumba i demostració de sevillanes al barri Verge de Fussimanya A 2/ 4 de 9 de la nit, espectacle final de curs de l’ASCF Sallent a la plaça de Sant Antoni Maria Claret A les 10 de la nit, ball a càrrec d’Andreu Duet i Francesc al barri de Fussimanya A les 10 de la nit, concert «Aquells anys bojos» a la Torre del Gas A les 12 de la nit, concert amb el grup Big Mouthers a la Torre del Gas Dissabte 18 de juny De 8 a 10 del matí i de 3 a 5 de la tarda, inscripcions al concurs de pintura ràpida A les 10 ia les 12 del matí , visites guiades a la Casa Torres Amat A les 12 del migdia , espectacle itinerant amb batucada A 2/4 de 5 de la tarda, torneig de futbol d’enramades A les 6 de la tarda, estrena de l’espectacle Fiblades a la Fàbrica Vella A les 7 de la tarda, sardanes amb la Cobla de Súria a la plaça de Sant Antoni Maria Claret A les 8 de la tarda, veredicte del concurs de pintura ràpida A 2/4 de 10 de la tarda, Fri-versions a la Torre del Gas Diumenge 19 de juny A les 9 del matí , torneig de futbol d’enramades A les 9 del matí, torneig de petanca A les 10 del matí , trobada de col·leccionisme i d’intercanvis a la Sala Vilà i Valentí A 2/4 d’11 del matí, segueixo i festiu d’enramades A les 11 del matí, balls de lluïment a la plaça de Sant Antoni Maria Claret A 2/4 de 12 del migdia, missa solemne de Corpus A les 4 de la tarda, torneig de futbol d’enramades A les 6 de la tarda, concert a càrrec de Silba a la plaça de Sant Antoni Maria Claret A les 9 de la tarda, cantada de havaneres amb Els pescadors de l’Escala, a la plaça Herois del Bruc a les 2/4 d’11 de la nit, espectacle monòleg a càrrec de Txabi Franquesa a la plaça de Sant Antoni Maria Claret Dilluns 20 de juny A les 5 de la tarda, trobada de balladors de baladetes a la plaça Sant Bernat A les 9 de la tarda, sopar d’enramadors

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here