L’Ajuntament de Castellbell activa en fase de prealerta el pla per sequera

0
110

L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha activat el DUPROCIM (Document Únic de Protecció Civil Municipal) en fase de prealerta a conseqüència de la situació de sequera i fa una crida a la ciutadania perquè sigui responsable i faci un ús raonable de l’aigua al que es prioritzi el bé comú. La situació de sequera és especialment delicada a la zona de Mas Enric-Can Prat i Sant Cristòfol (situació d’alerta) a conseqüència de l’escassetat d’aigua dels aqüífers i d’un ús elevat d’aquest recurs natural i per això se sol·licita un consum responsable a tota aquesta àrea per assegurar les necessitats bàsiques. El consistori recorda que “l’aigua és un bé limitat que no ens podem permetre el luxe de malbaratar perquè de l’ús que fem avui dependrà la disponibilitat de demà. L’Ajuntament ha editat un bàndol amb una sèrie de recomanacions en què destaquen que el reg de jardins, prats, horts, zones verdes i esportives públiques i privades ha de ser mínima i en horaris de menor insolació en un màxim de tres cops per setmana a el cas dels jardins. També es prohibeix la neteja dels carrers, paviments o façanes i vehicles utilitzant mànegues d’aigua i ús per a l’eliminació de pols i matèria en suspensió a l’aire. El bàndol recorda que la utilització d‟aigua per omplir piscines queda limitada al farciment parcial de les que disposin de sistemes de recirculació d‟aigua en quantitats indispensables i es demana no fer ús d‟instal·lacions de refrigeració i condicionament que no tinguin en funcionament un sistema de recuperació o circuit tancat. Per acabar, es prohibeix omplir estanys i fonts privats o públics i es tanquen les fonts de consum humà que no disposin d’elements automàtics de tancament.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here