Sallent estrenarà avui una cercavila per anar escalfant l’ambient d’Enramades

0
104

La festa de les Enramades de Sallent viurà avui el seu pròleg amb l’Esvalotada, una cercavila amb el Dimoni de Sallent, un dels nans que es van recuperar a finals de l’any passat i que representa el despertar de la festa, i que anirà acompanyada del soroll de les carraques i de música la banda Els secretaris del dimoni. És una activitat nova, que començarà a les 9.30 hores a la plaça de la Pau i que es farà en paral·lel a la plantada dels enramades en gairebé una quinzena d’espais que s’engalanaran. Demà s’inauguraran oficialment amb la tradicional passada encapçalada per les autoritats locals i membres dels Amics de les Enramades de Sallent, acompanyats per l’esbart i les xarangues. En concret, la festa d’aquest any comptarà amb catorze espais engalanats, entre els quals hi ha el carrer Concepció del barri de la Rampinya, que reprèn la tradició després d’anys sense participar-hi. També s’enramaran el carrer Verge de Fussimanya, la plaça i el carrer Sant Bernat, els carrers Clos, Nou, Cós II, Unió, Sant Esteve, Àngel Guimerà i Torres Amat i les places de la Verdura, Catalunya i Joan Vilaseca. Amb prop de 700 anys d’història, les Enramades podran recuperar tota la seva esplendor després de l’atur de la pandèmia. A l’acte d’inauguració de demà, els protagonistes seran les enramadores i enramadors més veterans o representatius, que han escollit els mateixos carrers, com a mostra d’agraïment a la feina. D’aquesta manera es vol posar de manifest que és gràcies a ells que la tradició més antiga de la vila continuï viva. Des de demà fins dilluns, els carrers enramats estaran acompanyats d’activitats culturals i de lleure.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here