Sallent vesteix de gala catorze carrers

0
102

Sallent s’ha aixecat avui amb 14 carrers engalanats. Les Enramades recuperen tota la seva esplendor després de la pandèmia de la covid, que ha obligat a fer un format reduït i especial. Aquest any, Sallent torna a lluir per Corpus (fins dilluns) les tradicionals decoracions, amb temàtiques molt variades: el fons del mar, la Patrulla Canina, Nova York, el Carrilet… Les Enramades converteixen Sallent en una obra d’art efímera, fruit de la imaginació, l’originalitat, la creativitat i l’esforç. Els veïns han destinat moltes hores a elaborar i confeccionar els elements que des d’avui fins dilluns llueixen en carrers i places. Han utilitzat materials de tota mena per adornar catorze espais amb temàtiques molt diverses: 1. Arrels de barri. LA RAMPINYA2.El Parc. MARE DE DÉU DE FUSIMANYA3. Pirates. CARRER SANT BERNAT4. Pubillatge. PLAÇA SANT BERNAT (EMBOTITS)5.3 Formes x 3 Colors. CARRER CLOS6.Aquelarre. PLAÇA DE LA VERDURA7.Els colors porten cua. CARRER NOU8.New York. CARRER COS II9.La patrulla canina. CARRER UNIÓ10.El Carrilet. PLAÇA CATALUNYA11.Entre flors. CARRER SANT ESTEVE12.La fàbrica de sifons. PLAÇA JOAN VILASECA13.Chefchaouen, Ciutat Blava. CARRER ÀNGEL GUIMERÀ14.Fons del mar. CARRER TORRES AMAT La festa d’aquest any pren un caire més popular amb els enramadors i enramadores com a protagonistes de l’acte inaugural d’avui. “Es farà un reconeixement a les persones més veteranes o representatives de les Enramades, com a mostra d’agraïment a la seva tasca”, remarca Mari Calvo, presidenta dels Amics de les Enramades de Sallent. Gràcies a ells, «la tradició més antiga de Sallent ha arribat als nostres dies i continua viva». Mari Calvo es mostra satisfeta de la implicació dels veïns: «La gent ha tornat a prendre il·lusió per enramar». Aquest any torna a lluir engalanat el barri de la Rampinya, que reprèn la tradició després d’anys sense participar. Les darreres fotografies que s’han recuperat daten del 1986, segons explica Sara Esteve, presidenta de l’associació de veïns del barri. «Aquest any se’ns va plantejar a l’associació, ens vam animar, vam consultar a tot el barri i el sí que va ser rotund», comenta. Es va decidir enramar el carrer Concepció (el de l’ascensor), on es fa un repàs de com eren les Enramades de la dècada dels 80 al barri. A més, s’han recuperat antigues imatges d’espais emblemàtics del barri que han canviat al llarg dels anys. Es plasma el passat i el present de la Rampinya, un barri que torna a estar actiu a Les Enramades amb la implicació de gairebé cinquanta persones. Sara Esteve agraeix el suport dels veïns i dels Amics de les Enramades «que ens ha posat l’estructura per poder engalanar», i posa de manifest el compromís de seguir ramant els propers Corpus. Actuacions musicals per amenitzar la festa Les Enramades de Sallent és una festa que va més enllà de passejar pels carrers enramats. El visitant també pot gaudir d´una extensa programació cultural, amb concerts i espectacles, com l´estrena de Fiblades, de la mà de la Lanzadera, i el monòleg de Txabi Franquesa. A l’apartat musical, l’orquestra Selvatana posarà ritme a la jornada amb concert de tarda i ball de nit. Demà, divendres, ball de nit amb els músics sallentins Andreu Duet i Francesc i concert Aquells anys bojos, un tribut a El Canto del Loco. També hi actuarà el grup Big Mouthers, amb versions de rock. Dissabte, al migdia ja hi haurà espectacle itinerant amb la batucada Sound de Secà; a la tarda, audició de sardanes amb la Cobla de Súria; ia la nit l’orquestra Di-Versiones s’encarregarà d’animar el Frikibingo. I diumenge, hi haurà un concert infantil amb Silba a la tarda; i cantada d’havaneres amb els Pescadors de l’Escala al capvespre. (Consulteu horaris a sallent.cat).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here