Sant Fruitós obre gratuïtament les piscines als veïns de divendres a diumenge per l’onada de calor

0
112

Des d’aquest divendres fins diumenge, tots els veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages podran accedir a les piscines municipals de forma gratuïta, una mesura que ha pres l’Ajuntament per ajudar la ciutadania a combatre l’onada de calor. L´horari d´obertura de les instal·lacions és des de les 11 del matí fins a les 8 de la tarda. Per poder-hi entrar caldrà presentar el DNI. D’altra banda, un dels col·lectius més vulnerables davant de les altres temperatures, la gent gran, també podrà disposar de l’Esplai en horari de matí, de les 9 a la 1 del migdia, i de tarda, com ja és habitual, de les 3 a les 8 del vespre. D’altra banda, des de l’Ajuntament s’informa que també es disposa dels equipaments de la biblioteca i del Nexe-Espai de Cultura com a espais climatitzats i que són d’ús públic. Aquestes novetats han estat anunciades a través d’un BAN municipal que també incorpora les recomanacions per fer front a les altres temperatures: beure aigua fresca de forma regular encara que no tingui set, ancorar durant el dia les persianes i finestres ia la nit obrir – les per refrescar la casa; procurar que els animals de companyia no estiguin al sol i estiguin hidratats; evitar el sol directe i portar una gorra o un barret al carrer i procurar caminar per l’ombra; i evitar sortir a les hores de més calor i les activitats físiques intenses. L´Ajuntament també recordem que la comarca del Bages es troba a nivell 2 del pla ALFA a causa de l´elevat risc d´incendi. Demanem a la ciutadania que sigui prudent per minimitzar aquest risc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here