“Vaig descobrir les Enramades de Sallent a través d’Instagram”

0
67

Les Enramades de Sallent han tornat amb un esclat d’imaginació i color, i uns carrers que reben molts visitants. Per engalanar els carrers, els sallentins utilitzen tota mena de materials, amb una presència cada any més important de material reciclat. És un autèntic espectacle, tal com descriu Maria Jesús Fernández, veïna d’Artés, que aquest migdia contemplava les figures d’un dels carrers al costat de la seva família. Fernández assegura que sempre que pot va a Sallent per Corpus, per «veure en directe» els carrers engalanats. «Som aquí gràcies a les xarxes socials», explicava el barceloní Ferran Bosch per justificar la visita, amb la família, a les Enramades. Era la primera vegada que visitava Sallent i afirmava que s’emporta una bona experiència. Seguint la mateixa línia, l’igualadí Joan Sala feia referència al poder d’Internet per donar a conèixer les festes que es fan als petits pobles de Catalunya. «Vaig descobrir les Enramades a través d’Instagram i des de llavors vinc cada any». Sala comentava també que «el muntatge i la feina és espectacular». Quant a sallentins consultats per aquest diari, es mostraven satisfets amb el retorn de les Enramades en el format tradicional després dels dos anys de pandèmia. L’any passat es va delimitar en un únic espai a la zona de passeig i el 2020 només es van engalanar els balcons, en una acció pràcticament de persistència, per no perdre els enramats, enmig del tancament de totes les activitats pel confinament de la pandèmia . «Després de dos anys ja hi havia ganes de gaudir d?unes Enramades en condicions», apuntava Imma, que també valorava positivament les activitats paral·leles que s?han programat durant aquests dies; com ara la cercavila dels Gegants Fillols de Sallent, la cantada d’Havaneres o la trobada de Balladors de les Balladetes. Per la seva banda, Òscar destacava que «veure de nou els carrers engalanats era molt bonic» i opinava que «festes com aquesta atrauen gent al municipi i fan que tingui ressò per tot el territori català». Les enramades de Sallent es podran veure fins dilluns que ve en diversos carrers i places. Veïns de cada carrer han treballat durant mesos per poder crear cada enramada. A banda, a nivell particular, també s’han adornat balcons i façanes per a l’ocasió.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here