Josep Tarín renuncia a l’alcaldia de Talamanca després de 19 anys

0
65

Després de 19 anys, Josep Tarín renunciarà aquest dimecres a l’alcaldia de Talamanca, tal com havia pactat el grup municipal de Junts a l’inici d’aquesta legislatura. Tarín, que mantindrà l’acta de regidor fins al final del mandat, passarà el relleu a la regidora Rosa Verneda, de 31 anys, que està previst que es converteixi a la primera alcaldessa del municipi. El veterà polític bagenc ha desvinculat la seva renúncia a la condemna, l’octubre passat, d’1 any i mig de presó per un delicte contra l’ordenació del territori, a la qual va presentar un recurs pendent de resoldre’s. Josep Tarín renunciarà aquest dimecres a un ple extraordinari al càrrec d’alcalde responent a l’acord intern que tenia la candidatura de Junts per Talamanca, que té 4 dels 5 regidors del consistori. «Ja vaig anunciar que aquest seria el meu últim mandat i que abans d?acabar-lo renunciaria al càrrec i entraria un altre dels membres de la candidatura», apuntava aquest dimarts l?encara alcalde. Un canvi que, assegura, s’hauria d’haver fet abans, però que s’ha demorat a causa de la pandèmia. El relleu de Tarín el prendrà l’actual regidora de Serveis Socials, Sanitat i Promoció econòmica, Rosa Verneda, que també formava part de la candidatura que Junts per Talamanca va presentar a les eleccions del 2019 i que s’apunta com a cap de llista de la formació per a els comicis del proper any. En aquest sentit, Tarín considera que “cal sàvia nova i ja toca deixar pas als joves”. Tarín continuarà al consistori com a regidor fins al final d’aquest mandat, una tasca que, com fins ara, compaginarà amb la feina d’advocat. De la seva trajectòria al capdavant del consistori de Talamanca, destaca l’oportunitat de liderar la «modernització del poble», des de empedrar els carrers, fins a fer el casal, el servei mèdic, participar en la creació de l’escola conjunta amb Mura i el servei de aigua. Segons l’alcalde de Talamanca, el principal repte de futur del municipi serà l’execució del pla de director del castell, que s’està acabant d’elaborar conjuntament amb la Diputació de Barcelona, ​​i «que serà un revulsiu i un element dinamitzador del poble molt important». Condemna pendent de recurs L’alcalde bagenc ha volgut desvincular la renúncia a l’assumpte judicial en què s’ha vist implicat en aquest mandat. L’octubre passat l’Audiència Provincial de Barcelona el va condemnar a 1 any i 6 mesos de presó i 9 anys d’inhabilitació per un delicte d’ordenació del territori ia fer front a una multa de 4.320 euros. La sentència considerava provat que, el 2016, l’alcalde va donar permisos i va permetre l’activitat de l’empresa Ibèrica del Paper Tisú SL, dedicada a fer productes de paper, en uns terrenys que tenien la classificació de no urbanitzables i la qualificació de sòl especial protecció agrícola. Tarín ja va mostrar al seu dia el seu «total desacord» amb la sentència i va presentar un recurs, pendent de resoldre. En aquest sentit, es mostra convençut de guanyar-lo perquè considera que «hi ha una mala interpretació del dret urbanístic i administratiu». Un dels alcaldes més veterans Josep Tarín és un dels polítics històrics i un dels alcaldes més veterans del Bages, només darrere del de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, i el de Gaià, Enric Armengou, que porten 23 anys al càrrec i junt al de Monistrol de Montserrat, Joan Miquel, que també està al capdavant del consistori des del 2003. Tarín, advocat de professió, va iniciar la seva trajectòria a la política municipal el 1987, quan va entrar com a regidor a l’Ajuntament de Talamanca. Va ser conseller comarcal entre el 2011 i el 2016 i ha estat implicat en diverses entitats i col·lectius de la comarca. Fins al desembre passat, era diputat a la Diputació de Barcelona, ​​al capdavant de l?àrea de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d?Incendis, un càrrec que va assumir l?exalcalde de Manresa Valentí Junyent. El relleu que estava pactat es va anar endarrerint i va ser motiu de discrepància entre Junts per Manresa, que reclamava que es fes efectiu allò acordat, i el PDeCAT.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here