Súria fa actuacions al Poble Vell de millora de la mobilitat i neteja d’espais

0
79

L’Ajuntament de Súria ha dut a terme diverses actuacions de millora al barri del Poble Vell com la recent instal·lació d’una nova barana al tram nord del carrer del Roser, el repintat del pas cobert de la Bateria, l’eliminació de pintades i actuacions a l’estacionament del Solell del Barber. La realització d‟aquestes intervencions, que segons el consistori han estat consensuades amb l‟associació de veïns, ha estat coordinada des de l‟àrea municipal de Via Pública. El seu finançament prové bàsicament del pressupost de la Fira Medieval d’Oficis de l’any 2021, que va haver de ser suspesa a causa de la covid. L’execució d’aquest paquet d’intervencions va començar el mes de febrer passat amb la neteja i l’estabilització d’un talús a la carretera de Sant Salvador, al tram del Torrent dels Galàpets. Les pintades eliminades eren a la placeta de Sant Jordi, que ha estat repintada. A l’estacionament del Solell del Barber s’ha dut a terme la substitució de les travesses de fusta de l’escala d’accés al Cementiri Municipal. També s’hi instal·larà un punt de llum amb placa solar. Altres actuacions realitzades han estat la instal·lació d’una barana de protecció a la zona enjardinada del Torrent dels Galàpets, la col·locació d’un tancament amb automatització de portes al túnel de la Bateria i la restauració d’una part de la façana de Cal Balaguer del Porxo . Aquesta darrera intervenció ha permès descobrir un element desconegut del túnel de la Bateria, consistent en una conducció entre la façana del carrer de Sant Climent i la volta del túnel (que antigament era un celler), i que probablement havia tingut funcions de ventilació.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here