Rosa Verneda pren l’alcaldia de Talamanca en substitució de l’històric Josep Tarín

0
99

Rosa Verneda s’ha convertit aquest dimecres en la novena alcaldessa que el Bages té en aquest mandat, després que aquesta tarda ha pres el relleu al capdavant de l’Ajuntament de Talamanca de Josep Tarín, un dels alcaldes històrics de la comarca, que al propi ple municipal ha presentat la renúncia al càrrec. Tal com ja va informar Regió7, Tarín, que ha tancat així una etapa de 19 anys com a alcalde, manté l’acta de regidor i, per tant, continua al consistori. Atribueix aquest traspàs de poders a un acord ja establert dins del grup municipal de Junts a l’inici d’aquesta legislatura, i desvincula la seva renúncia a la condemna, l’octubre passat, d’1 any i mig de presó per un delicte contra l’ordenació del territori, a la qual va presentar un recurs pendent de resoldre’s. Qui li pren el relleu, Rosa Verneda Rabell, va néixer a Terrassa el 1991 i graduada en Enginyeria Mecànica a la UPC, que ha agraït la tasca de Tarín al capdavant del consistori, i li pren el relleu convençuda que podrà comptar «amb tota la seva suport i experiència» perquè segueix com a regidor. Partint d’aquí, diu que assumeix el repte “amb il·lusió” però també “amb respecte” per la novetat del càrrec, malgrat haver estat fins ara regidora de Serveis Socials, Sanitat i Promoció Econòmica. Verneda formava part de la candidatura que Junts per Talamanca va presentar a les eleccions del 2019 i s’apunta com a cap de llista de la formació per als comicis del proper any. Junts per Talamanca té 4 dels 5 regidors del consistori. Renúncia de l’alcalde de Talamanca, Josep Tarín Oscar Bayona Tarín deia que «ja vaig anunciar que aquest seria el meu darrer mandat i que abans d’acabar-ho renunciaria al càrrec i entraria a un altre dels membres de la candidatura». Un canvi que, assegura, s’hauria d’haver fet abans, però que s’ha demorat a causa de la pandèmia. Tarín continuarà al consistori com a regidor fins al final d’aquest mandat, una tasca que, com fins ara, compaginarà amb la feina d’advocat. L’alcalde bagenc ha volgut desvincular la renúncia a l’assumpte judicial en què s’ha vist implicat en aquest mandat. L’octubre passat l’Audiència Provincial de Barcelona el va condemnar a 1 any i 6 mesos de presó i 9 anys d’inhabilitació per un delicte d’ordenació del territori ia fer front a una multa de 4.320 euros. La sentència considerava provat que, el 2016, l’alcalde va donar permisos i va permetre l’activitat de l’empresa Ibèrica del Paper Tisú SL, dedicada a fer productes de paper, en uns terrenys que tenien la classificació de no urbanitzables i la qualificació de sòl especial protecció agrícola. Tarín ja va mostrar al seu dia el seu «total desacord» amb la sentència i va presentar un recurs, pendent de resoldre. En aquest sentit, es mostra convençut de guanyar-lo perquè considera que «hi ha una mala interpretació del dret urbanístic i administratiu».

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here