Sant Fruitós programa una festa major de set dies que recupera el piromusical

0
83

Sant Fruitós de Bages viurà la festa major d’estiu amb els escenaris del Cobert de la Màquina de Batre, el Bosquet i l’Era de Cal Vallbona com a punts principals on se celebraran tota mena de propostes de cultura i lleure per a tots els gustos. El programa d’aquest any, el primer després de la pandèmia, recupera tots els actes de les edicions anteriors, amb una programació que anirà des del dimarts 28 de juny fins al dilluns 4 de juliol. El tret de sortida, com ja és habitual, el donarà el Batibull, la festa major infantil del municipi, que aquest any tornarà a comptar amb els personatges de Nita, Fruitós i Benet. El dimarts 28 de juny, a partir del 2/4 de 7 de la tarda, Pep Callau i els Pepsicolen acompanyats pels Tabalers Asmodaics i Golatiers faran la tradicional cercavila pel municipi que acabarà amb el Tumàcat Músic Show amb la companyia Més Tumàcat, sota el Cobert, un espectacle d’humor i música que farà gaudir els més petits de la casa. Dimecres 29 de juny A partir del 2/4 de 7, la Tresca i la Verdesca portaran l’espectacle d’animació “Històries d’aigua” sota el Cobert de la Màquina de Batre, una proposta de cançons i danses amb l’aigua com a fil conductor que refrescarà dimecres a la tarda. A partir del 2/4 de 8 de la tarda, l’espai socioeducatiu Cal clic oferirà un taller de bombolles per als nens. Entrada la nit, a partir de 2/4 de 11, torna la tradicional banyada nocturna amb inflables, a les piscines municipals. L’entrada solidària serà destinada a la investigació per les persones afectades de còvid persistent. El preu serà gratuït per als menors de 5 anys, de 1 euro per a nens de 6 a 13 anys i de 2 euros per als més grans de 14 anys. Dijous 30 de juny A la tarda es podrà ballar amb la Disco Pinky, a partir del 2/4 de 7 sota el Cobert. Després de la festa, els organitzadors anuncien per als assistents una «sorpresa eufòrica que segur que els deixarà bocabadats». A partir de 2/4 de 9, sopar de carmanyola per continuar amb el cinema a l’aire lliure, a les 20:30 de la tarda, amb la projecció de “Trolls 2: Gira mundial”. Durant els tres dies de Batibull els nens podran gaudir del inflable de la Màquina de Batre des de les 5 fins al 2/4 de 7 de la tarda. Divendres 1 de juliol La Festa Major per a tots els públics començarà el divendres 1 de juliol, a partir de les 7 de la tarda amb la rua del pubillatge que sortirà des del Nexe-Espai de Cultura, que finalitzarà a l’Era de Cal Vallbona, amb l’acte de proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Sant Fruitós de Bages. També es podrà gaudir de les actuacions de l’Esbart Som Riu d’Or acompanyats pels Tabalers Asmodaics i Goliaters. A partir de les 9 de la tarda, El Bosquet es convertirà a l’escenari de la Festa Andalusa, on l’Escola de Ball Lourdes Jiménez oferirà diferents quadres de flamenc i, posteriorment, el cantautor egarenc Antonio Maya farà sonar cançons pròpies i versions de grans autors a ritme de rumba. Paral·lelament, a partir del 2/4 de 10 de la tarda, la banda de rock Juriol oferirà les cançons del seu disc de debut “T’he trobat” sota el Cobert de la Màquina de Batre. Aquest grup, format per músics amb trajectòria en formacions com Doctor Prats, Misfru o TAO, compta amb la santfruitosenca Clara Oliveres com a compositora, cantant i guitarrista. Un cop finalitzi el concert, a les 11 de la nit, torna l’espectacle Piromusical de Focs artificials que es recupera després de 9 anys sense celebrar-se. A partir de ¾ de 12 de la nit, sota el Cobert, arribarà l’hora de ballar amb la proposta trencadora “Electrobacasis”, a càrrec de la Camerata Bacasis, la cantant Marta Trujillo i el DJ Arzzet, on sonaran grans èxits dels darrers 50 anys passant pel pop, el rock o el house. La nit acabarà amb la sessió del santfruitosenc DJ Arzzet, un clàssic de la festa major del municipi que encara són desconeguts per a algunes persones del municipi, aquest any s’han escollit les pintures rupestres de les Brucardes i l’emissora ‘Ràdio Sant Fruitós, que aquest 2022 celebra el seu 40è aniversari. Les visites es faran de 9 a 11 del matí i caldrà reservar plaça al web municipal. A les 11 del matí, a l’Era de Cal Vallbona, el polifacètic i televisiu Xavi Lozano oferirà el concert Bufa & Sons, on els i les assistents podran sorprendre’s amb música feta amb tota mena de i objectes A partir de 2/4 de 8 de la tarda el Bosquet acollirà el tradicional Ball de sardanes amb la Cobla Lluïsos de Taradell i posteriorment, a les 20:30 de la nit, Xarop de nit oferirà el ball per a la gent gran amb melodies de tots els temps. El Cobert de la Màquina de Batre serà l’espai on hi haurà festa i música non-stop fins ben entrada la nit. A partir de les 11, The Txandals faran ballar amb el seu repertori de música dels 80s i 90s fins a les cançons que més sonen avui dia ia partir de la 1 de la nit es podrà gaudir de la sessió de ball revival de Cocodril Club, amb Albert Malla, la festa de celebració dels 40 anys de Ràdio Sant Fruitós que omplirà de música i gresca el cobert fins al 2/4 de 4 de la matinada. Diumenge 3 de juliol S´iniciarà amb una proposta d´esport i lleure familiar: una carrera d´orientació mixta. Les persones que s’inscriguin prèviament, hauran de trobar un total de 25 fites a un espai delimitat entre punts del nucli urbà i la Torre del Sanmartí. A partir de les 12 del migdia sota el Cobert de la Màquina de Batre es podrà gaudir de la matinal de cultura popular amb les actuacions de danses tradicionals amb l’esbart Som Riu d’Or, el ball dels Gegants de Sant Fruitós i l’actuació castellera amb els Picapolls de la Gavarresa. A partir de 1/4 de 2 començarà el concert vermut, a càrrec dels alumnes de l’Escola de Música i Arts Navarcles-Sant Fruitós i del Club de la Guitarra. I com ja és tradicional, diumenge a la tarda arriba el concert de festa Major, a les 7 de la tarda sota el Cobert, aquest any amb l’orquestra The Wellcome Band i posteriorment, a partir de les 10 de la nit, el gran ball de festa Major. Dilluns 4 de juliol Es podrà participar en una fuita room per aconseguir descobrir un antic tresor que es troba amagat al municipi. Amb grups de màxim 6 persones els participants podran jugar des de 2/4 de 5 de la tarda i fins a 2/4 de 10 de la nit. A partir de ¾ de 7 de la tarda, sota el Cobert, el gimnàs V2O oferirà el vostre festival d’estiu ia partir de les 2/4 de 9 del vespre hi haurà un sopar de carmanyola. En aquest escenari, a ¾ de 10 de la tarda, s´anunciaran les propostes guanyadores de l´edició 2022 del pressupost participatiu 2022. La Festa Major d´estiu del municipi finalitzarà, com ja és tradició, amb una nit d´humor, que aquest any portarà a l’escenari del Cobert a Andreu Casanoves, l’humorista que farà riure amb el seu espectacle Tinder Sorpresa, amb les anècdotes més divertides de lligar virtualment. Activitats paral·leles El dijous 30 de juny el Bosquet serà l’escenari d’una nova edició del 7 de tapes i 7 de vins, una tarda on podreu degustar tapes i vins i gaudir de l’acompanyament de música en directe. L’esdeveniment, impulsat pel Nou Celler amb el suport de l’Ajuntament, compta amb els cuiners convidats següents: Jordi Llobet d’Espai Gastro, Pep del Klam, Jordi Servalls del Kursaal, Genís Noguera de Cal Fusteret, Sergi de Ca la Belén, Creps El Un per l’altre, Violant Gourmet i Forn de Cabrianes. Els cellers escollits per a aquesta edició són el Costers del Sio, Muscandia, Massaluca, Solergibert, Fargas Fargas, Rende Masdéu i Els vins del Narcís. La cantant Àuria Franch i Los Bingueros seran els encarregats d?amenitzar l?esdeveniment. La proposta començarà a dos quarts de set de la tarda i s’allargarà fins a les dotze de la nit. Els tiquets es poden comprar de forma anticipada al Nou Celler, al restaurant Klam, al Forn de Cabrianes, a Ca La Belén, a Violant Gourmet i al restaurant Kursaal de Manresa a un preu de 20 € que inclou 3 vins, 4 tapes i una copa i un porta copes de regal. El mateix dia de l’esdeveniment també es podran adquirir aquests tiquets per 25 euros o tiquets especials de 2 tapes a 6 euros o 2 vins a 8 euros.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here