Els Agents Rurals expliquen les mesures de seguretat a les tradicions de foc als nois i noies de la Fundació Ampans

0
12

Un centre de la Fundació Ampans ha acollit aquesta setmana la xerrada “Foc i tradició’ amb què els Agents Rurals expliquen les mesures de seguretat que cal obeir per gaudir de forma segura de les tradicions de foc de la nostra cultura. D’entre aquestes mesures , destaca el fet que no es pot fer foc ni utilitzar material pirotècnic a menys de 500 metres d’una zona forestal, no es poden llençar coets que puguin arribar a una zona arbrada o de vegetació, i tampoc no es poden utilitzar fanalets voladors amb flama ja que poden volar a llargues distàncies i calar foc lluny del punt on s’enlairen. Aquest any, per primera vegada, les i els joves d’aquest centre han recollit la Flama del Canigó per dipositar-la a les diverses instal·lacions que té l’entitat. flama del grup d’Igualada, que passa per la comarca provinent del Canigó. La xerrada Foc i Tradició l’ofereixen els Agents Rurals als centres educatius a través del Programa “eduCAR”. ampli catàleg d’activitats «per conscienciar els i les més joves de la importància d’aprendre a estimar ia conservar el medi natural», apunten. El 2021 els Agents Rurals van organitzar 130 activitats que els van permetre fer arribar la sensibilització i l’educació ambiental a 3.000 joves d’entre 12 i 18 anys. Les xerrades, tallers, gimcanes i alliberament d’animals salvatges que organitza el Cos d’Agents rurals tenen com a eix els principis de la sostenibilitat i la coresponsabilitat i amplien la base de coneixement i la protecció del nostre patrimoni natural i són una mesura més preventiva. , asseguren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here