Rosa Verneda assumeix “amb il·lusió i respecte” l’alcaldia de Talamanca

0
13

Rosa Verneda s’ha convertit en la novena alcaldessa que el Bages té en aquest mandat, després que al ple d’ahir a la nit va agafar el relleu al capdavant de l’Ajuntament de Talamanca de Josep Tarín, un dels alcaldes històrics de la comarca, que va presentar la renuncia a la mateixa sessió si bé manté l’acta de regidor i, per tant, continua al consistori. Tarín, que ha tancat una etapa de 19 anys com a alcalde, atribueix aquest traspàs de poders a un acord establert dins del grup municipal de Junts a l’inici d’aquest mandat. Així doncs, desvincula la seva renúncia a la condemna, l’octubre passat, d’un any i mig de presó per un delicte contra l’ordenació del territori, a la qual va presentar un recurs que està pendent de resoldre’s. Rosa Verneda Rabell, nascuda a Terrassa el 1991 i graduada en Enginyeria Mecànica a la UPC, va agrair ahir la tasca de Tarín al capdavant del consistori, i li pren el relleu convençuda que podrà comptar «amb tot el seu suport i experiència» perquè continua com regidor. Partint d’aquí, diu que assumeix el repte “amb il·lusió” però també “amb respecte” per la novetat del càrrec, malgrat haver estat fins ara regidora de Serveis Socials, Sanitat i Promoció Econòmica. Verneda formava part de la candidatura que Junts va presentar el 2019 obtenint 4 dels 5 regidors del ple, i també s’apunta com a cap de llista de la formació per als comicis del proper any. Per això veu aquesta nova etapa com «una oportunitat», i si bé un any d’experiència «pot semblar curt, potser és millor que començar de zero amb quatre per endavant». Tarín recorda que «ja vaig anunciar que aquest seria el meu darrer mandat i que abans d’acabar-lo renunciaria i entraria a un altre dels membres de la candidatura». Un canvi que la pandèmia ha endarrerit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here