Quines plantes funcionen com a repel·lent de mosquits?

0
191

A l’estiu podem gaudir de sol i bon temps però també hem de fer front als mosquits enutjadors ia les picades. Com evitar-los? Hi ha plantes repel·lents de mosquit, gràcies a les seves fragàncies naturals: Quines plantes funcionen com a repel·lent de mosquits? Alfàbrega L’olor que desprenen les fulles d’alfàbrega és la que manté a distància les plagues. És una herba que cal mantenir humida, necessita un bon drenatge i gaudir del sol. Menta La menta és una excel·lent opció no tòxica per mantenir allunyats els mosquits, mosques i fins i tot formigues. Fins i tot es poden deixar assecar les fulles i utilitzar-les dins de casa com a mètode natural de control de plagues. Herba gatera És de la família de la menta i tant pot créixer com a planta comercial o com una mala herba. És molt fàcil de cuidar. Calèndula És una flor anual fàcil de cultivar. Tot i que és molt popular en horts, es pot plantar en torretes i col·locar-se en punts concrets per mantenir allunyats els insectes. Citronel·la L’herba de citronel·la (o herba de llimona) és l’ingredient natural més utilitzat en els repel·lents de mosquits. Pràcticament no necessita manteniment, i es pot plantar directament en una àrea assolellada. Gerani perfumat L’aroma preferida és la de llimona, que recorda l’herba de citronel·la. La forta fragància manté allunyades diversos tipus de plagues. És una planta que li agraden els climes càlids, assolellats i secs. Sàlvia La sàlvia funciona molt bé fent una mica en una foguera, l’olor que desprèn espanta els insectes. També es pot deixar a assecar i utilitzar-la com a repel·lent d’insectes dins de casa. Lavanda Aquesta planta és molt resistent a la sequera un cop establerta, i només necessita ple sol i bon drenatge. Romero L’aroma del romaní manté allunyats els mosquits. Val més tenir-lo en espais càlids i secs. La planta es pot podar en tot tipus de formes i mides i fer decoracions. Allium Aquests bulbs, que inclouen all i ceba, alliberen una fragància forta que als mosquits no els agrada. És convenient triar un lloc assolellat o parcialment ombrejat, amb bon drenatge. Si tens dubtes sobre quina és la planta més idònia per a casa teva, ja sigui el balcó, el terrat o el jardí, a Garden AMPANS t’aconsellaran. Assessora’t a Garden AMPANS Ubicat a la carretera de Manresa a Santpedor, t’assessoraran amb experiència i confiança. A més, els clients del Garden de la Fundació AMPANS ajuden el projecte sociolaboral d’aquesta entitat, que recolza les persones amb discapacitat intel·lectual i en situació de vulnerabilitat. No t’ho pensis, vés!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here