Actes culturals i de lleure omplen Sant Fruitós de Bages d’activitat

0
82

Sant Fruitós dóna avui, dimarts, el tret de sortida a set dies de festa gran. Des d’avui dimarts fins dijous els actes van destinats als nens, amb el Batibull; i de divendres a dilluns joves i grans podran gaudir de nombrosos actes culturals, lúdics i esportius. El Cobert de la Màquina de Batre, el Bosquet i l’Era de Cal Vallbona seran els escenaris principals de la festa major d’aquest any, que recupera la normalitat després de les restriccions de la còvid de les dues darreres edicions. La programació per a tots els públics començarà divendres, 1 de juliol, la rua del pubillatge, que sortirà a les 7 de la tarda des del Nexe-Espai de Cultura i que finalitzarà a l’Era de Cal Vallbona, amb l’acte de proclamació de la nova hereva i el nou hereu de Sant Fruitós de Bages. Actuacions de l´esbart, Festa Andalusa i concerts complementaran la jornada (veure actes musicals aquí). Un cop acabat el concert amb la banda de rock Juriol, es podrà gaudir del piromusical, que es recupera després de 9 anys sense. I a la nit, més música per ballar fins ben entrada la matinada, amb Camerata Bacasis, Marta Trujillo i DJ Arzzet. Piromusical de focs d’artifici La Festa Major de Sant Fruitós de Bages recupera l’espectacle piromusical de focs d’artifici. La proposta torna a formar part del programa d‟actes després de 9 anys sense celebrar-se. Sempre que la situació de risc d’incendis ho permeti, el piromusical es farà divendres que ve a les 11 de la nit a la zona del camp de futbol (l’espai podria canviar a última hora). Pirotècnia Igual s’encarregarà d’omplir de llum i de colors el cel de Sant Fruitós, just després de l’actuació del grup Juriol. La matinal de dissabte començarà amb una proposta nova: visites guiades a espais que encara són desconeguts per a algunes persones del municipi. Aquest any s’han escollit les pintures rupestres de les Brucardes i l’emissora Ràdio Sant Fruitós, que celebra el 40è aniversari. A mig matí hi haurà concert de Xavi Lozano, ia la tarda, sardanes i ball d’orquestra (més informació aquí). A la nit, podreu ballar amb The Txandals i amb la sessió d’Albert Malla. La música tindrà un paper protagonista a la Festa Major de Sant Fruitós, on també podreu gaudir d’altres propostes. Per exemple, la cursa d´orientació mixta de diumenge al matí, una proposta d´esport i lleure familiar per començar el dia. Cal apuntar-se prèviament a través del web santfruitos.cat i les persones inscrites hauran de trobar un total de 25 fites en un espai delimitat entre punts del nucli urbà i la torre del Sanmartí. Visites a espais desconeguts La Festa Major de Sant Fruitós estrena una nova proposta cultural i lúdica. Es tracta de les visites a espais desconeguts, que permetran recórrer mitjançant rutes guiades llocs encara desconeguts per a molts veïns del municipi. La idea de l?ajuntament és proposar dos espais diferents cada any, i en aquesta edició s?han triat les pintures rupestres de les Brucardes i les instal·lacions de Ràdio Sant Fruitós. Les pintures, que van ser descobertes el 2016 per un escalador, constitueixen un mural amb onze figures que corresponen a quadrúpedes, representacions esteliformes i barres. Pel que fa a Ràdio Sant Fruitós, la visita permetrà conèixer els estudis de l’emissora l’any en què celebra el quaranta aniversari. Les visites es faran el dissabte de les 9 a les 11 del matí i cal reservar plaça al web municipal (santfruitos.cat). Diumenge, a les 11 del matí i sota el Cobert, es podrà gaudir de la matinal de cultura popular amb actuacions castelleres, gegants i grallers i danses tradicionals. Després, vermut musical. I a la tarda, concert de festa major amb The Wellcome Band, que també amenitzarà el ball de nit. Matinal de cultura popular El Cobert de la Màquina de Batre serà l’escenari de la matinal de cultura popular de diumenge a les 11 del matí. Obriran la jornada les exhibicions castelleres dels Picapolls de la Gavarresa, els Castellers de Santpedor i els Manyacs de Parets. Tot seguit, actuaran els gegants i grallers de Sant Fruitós. I per acabar, danses tradicionals amb l’Esbart Som Riu d’Or. El ball de sardanes no s’ha inclòs a la matinal de cultura popular sinó que ha passat a formar part del programa general de la festa. El dilluns 4 de juliol, festiu a Sant Fruitós, es podrà participar en una fuita room per aconseguir descobrir un antic tresor que es troba amagat al municipi. Amb grups de màxim sis persones es podrà jugar de 2/4 de 5 de la tarda a 2/4 de 10 de la nit. Paral·lelament, a ¾ de 7 de la tarda, sota el Cobert, el gimnàs V2O oferirà el festival d’estiu. I a les 9.30 hores, sopar de carmanyola. En aquest mateix escenari, a ¾ de 10 de la tarda s’anunciaran les propostes guanyadores dels pressupostos participatius 2022. I la festa major es tancarà amb la tradicional nit d’humor, amb Andreu Casanoves a l’escenari i el seu espectacle Tinder Sorpresa. 7 de tapes i 7 de vins Dijous, 30 de juny, el Bosquet acollirà una nova edició del 7 de tapes i 7 de vins, on es podran degustar tapes i vins i gaudir de música en directe amb Àuria Franch i els Bingueros. Començarà a les 8.30 hores i s’allargarà fins a les 12 de la nit. L’esdeveniment, impulsat pel Nou Celler amb el suport de l’Ajuntament, compta amb cuiners convidats: Jordi Llobet d’Espai Gastro, Pep del Klam, Jordi Servalls del Kursaal, Genís Noguera de Cal Fusteret, Sergi de Ca la Betlem, Creps Un per altre , Violant Gourmet i Forn de Cabrianes. Els cellers escollits per a aquesta edició són el Costers del Sio, Muscandia, Massaluca, Solergibert, Fargas Fargas, Rende Masdéu i Els vins del Narcís. Els tiquets es poden comprar de forma anticipada al Nou Celler, al restaurant Klam, al Forn de Cabrianes, a Ca La Belén, a Violant Gourmet i al restaurant Kursaal de Manresa a un preu de 20 euros, i inclou 3 vins , 4 tapes i una copa, i un porta copes de regal. El mateix dia de l’esdeveniment es podran adquirir tiquets per 25 euros, o tiquets especials de 2 tapes a 6 euros o 2 vins a 8 euros.

«Esperem que la gent participi en els actes i la festa sigui un èxit»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here