«Esperem que la gent participi en els actes i la festa sigui un èxit»

0
107

A Sant Fruitós ja s’hi respira festa major. Avui dimarts, dia 28, comença el Batibull, amb gresca per als nens, i divendres arrencarà la festa per a tots els públics, aquest any ja sense restriccions. Com es presenta la festa major aquest any? Amb moltes ganes. La gent s’ho vol passar bé sortint al carrer i gaudint dels actes que hem programat, que són molts. De fet, l’any passat, malgrat les restriccions de la còvida amb controls d’aforament i sense permetre ballar, se li dóna tota l’activitat que vam tenir i va funcionar molt bé. Per tant aquest any estem convençuts que encara anirà millor, esperem que la gent participi als actes i la festa sigui un èxit, sense incidències de cap mena. S´ha dissenyat un programa d´actes complet i per a tots els públics. Els primers que gaudiran seran els nens i nenes amb el Batibull, tot llest? Sí, arrenqueu avui dimarts amb la festa major infantil amb tres propostes molt diferents: avui hi haurà animació; demà les activitats giraran al voltant de l’aigua; i dijous es farà ball discoteca i sopar de carmanyola, que és una novetat d’aquest any per poder gaudir d’un dinar al Cobert, just abans de la sessió de cinema familiar. Una altra novetat del Batibull és que aquest any podem tornar a muntar l’afició en forma de Cobert, que l’any passat no va poder estar per les mesures còvid. Serà, un anys més, un batibull potent. Després de tres dies dedicats als nens, dijous arrencarà la festa i s’allargarà fins dilluns amb un bon nombre de propostes. Què destaca? La música és un plat fort de la festa major amb actuacions i concerts potents. Divendres tindrem la rumba d’Antonio Maya, l’actuació del grup Juriol, o la proposta trencadora d’Electrobacasis que combina orquestra i DJ (Camerata Bacasis i DJ Arzzet) amb espectaculars efectes de llum i so. Dissabte, actuació del polifacètic i televisiu Xavi Lozano al matí, ia la nit, repertori dels anys 80 i 90 amb The Txandals i revival amb Albert Malla al Cobert, i Xarop de Nit, al Bosquet. Diumenge, concert-vermú al migdia, i concert de tarda i ball de nit de festa major amb l’orquestra The Wellcome Band, al Cobert. Hi haurà actuacions musicals tant al Cobert com al Bosquet? Sí, aquest any hem recuperat el Bosquet com a espai de festa i es faran activitats. Tot i això, la major part dels actes es concentren al Cobert, també els concerts per als joves. Aquesta és l’aposta de l’ajuntament, perquè no ens agradava la pista del costat del camp de futbol, ​​no la veiem com un espai segur. D’aquí ja traslladem activitats al Monsenyor Gibert però aquest any hem vist convenient fer els concerts dels joves al Cobert, un cop acabades les actuacions adreçades a públic d’edat adulta. I un altre espai que també prendrà vida aquests dies de festa major és l´Era de Cal Vallbona. Sí, també es faran activitats, com la proclamació de l’hereva i l’hereu de divendres a la tarda. Fins ara es feia al Cobert i ara vam optar per l’Era de Cal Vallbona, que també és un espai emblemàtic i bonic. Del dissabte cal destacar les visites guiades a espais desconeguts. És una proposta nova que pot ser llaminera? Pensem que sí. A Sant Fruitós tenim molts espais interessants i desconeguts per a molts, i fer visites guiades és una oportunitat perquè la ciutadania els conegui. La llista de llocs és llarga i la idea és plantejar-ne dos de diferents cada any, i aquest any hem optat per visitar les pintures rupestres de les Brucardes i per entrar a Ràdio Sant Fruitós, coincidint amb el seu 40è aniversari. Una altra novetat serà el ball de sardanes de dissabte a la nit. En aquesta ocasió no s’inclouen les sardanes a la matinal de cultural popular, per què? Ens ve de gust recuperar les sardanes dissabte a la nit, amb una audició sencera, que la gent pugui ballar sardanes i que no només hi hagi un tast de sardanes a la matinal de cultura popular. Creiem que pot tindre bona acceptació. (Podeu consultar tots els actes i horaris aquí). També es recupera, després de 9 anys sense ell, el piromusical. Sí, l’espectacle de focs artificials feia molts anys que no es feia i aquest any el tornarem a tenir si no ens ho impedeix cap nova normativa dins de divendres. D’entrada la previsió és fer-ho al camp de futbol, ​​però estem en contacte permanent amb els serveis de prevenció d’incendis per si s’hagués de canviar d’ubicació o fer alguna modificació de l’acte. Tot i algunes novetats i actes que es recuperen, podem dir que la festa major d’estiu segueix la mateixa estructura d’abans de la covid? Sí, apostem per música, lleure i cultura popular, amb propostes variades cada dia i per a tots els públics. Tanquem la festa major dilluns amb un toc d’humor, com fem sempre, i en aquest cas amb el monologuista Andreu Casanoves. El darrer dia de festa major també aprofitaran per anunciar les propostes guanyadores del pressupost participatiu. Encara hi ha temps per votar? Hi ha temps fins dijous. I dilluns donarem el veredicte d´aquesta segona edició dels pressupostos participatius, que esperem que hi tinguin molta participació i les propostes hagin agradat. Com a ajuntament treballarem per fer realitat els projectes més votats. Quin cost té aquest any la Festa Major de Sant Fruitós? Hem destinat 70.000 euros per poder confeccionar un programa d’activitats per a tots els públics i on s’ha tingut la participació de les entitats del municipi per a la seva elaboració.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here