Quin és l?Ajuntament del Bages que ha tingut més alcaldesses?

0
73

Amb la presa de possessió de Rosa Verneda com a nova alcaldessa de Talamanca en substitució de l’històric Josep Tarín, el Bages té en aquests moments nou dones exercint simultàniament aquest càrrec a la comarca. És la mateixa xifra que s’havia donat sumant els deu mandats anteriors (del 1979 al 2019). El Bages va començar el període actual amb sis dones presidint ajuntaments: Noèlia Ramírez (Balsareny), Montse Badia (Castellbell i Vilar), Verònica Hirano (Marganell), Montserrat Playà (Mura), Georgina Mercadal (San Salvador de Guardiola) i Adriana Delgado ( Sant Vicent de Castellet). El juny del 2020 es va afegir Adria Mazcuñan després de la moció de censura que va prosperar a Sant Fruitós, i fa dues setmanes va ser Alba Pérez qui va agafar el càrrec a Navarcles, en substitució de qui era el seu company de partit, Josep Maria Feliu. Però, ¿saben quin és l’Ajuntament del Bages que ha tingut més alcaldesses des de la restitució de la democràcia? És un dels més petits de la comarca: Marganell (menys de 300 habitants). De fet, ha tingut més dones al capdavant del consistori, tres (Isabel Ramon, Anna Garcia i l’actual, Verònica Hirano) que no pas homes, dues (Fermí Sallés i Ramon Bisbal).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here