Santpedor ensenyarà el dissabte l’entorn històric de Claret amb una visita guiada

0
110

L’Oficina de Turisme de Santpedor ha programat per al proper dissabte 2 de juliol una visita guiada per l’entorn patrimonial i històric de Claret, a partir del 2/4 d’11 del matí i amb inscripció prèvia a través del web de l’Ajuntament . Al llarg de la visita s’explicaran els orígens del setge, que va donar lloc a una segrera, un petit nucli de cases d’època medieval que ja ha desaparegut. D’aquesta època, però, en queda l’església romànica de Santa Maria, del segle XII, de la qual es podrà visitar l’interior; i també es podrà visitar la de Santa Anna, que en aquest cas ja és posterior (del segle XVIII), on es podrà veure la imatge romànica de Santa Anna, copatrona de la vila, i es relataran algunes de les llegendes que va inspirar com a icona protectora. La proposta s´engloba en la iniciativa de les regidories de turisme i patrimoni per donar a conèixer els atractius del poble a través d´un servei regular de visites i rutes guiades dels elements patrimonials, naturals, històrics i emblemàtics de Santpedor. La visita coincideix sempre amb els dissabtes de plaça cada primer dissabte de mes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here