Súria viurà una festa major de nou dies que torna a ser completa

0
198

L´Ajuntament de Súria, de la mà de la Comissió de Festes, ja té a punt la programació de la Festa Major d´aquest any, que preveu recuperar la plena normalitat després de dos anys de restriccions per la pandèmia, i per això proposa un ampli programa de nou dies ininterromputs dactivitats, entre el 4 i el 12 de juliol. La festa, en honor a Sant Cristòfol, es desenvoluparà a l’aire lliure, amb propostes escampades pel poble però amb punts neuràlgics com l’espai davant de la Casa de la Vila, el parc Macary i Viader, o les places Serradora i Sant Joan , i es preveu un programa adreçat a tots els públics amb molta música i també amb foc, aigua i elements de la cultura popular. L?esport també estarà present, ja d?entrada, amb els campionats esportius nocturns, que serviran d?arrencada en els tres primers dies de festa, i seguits també dels primers concerts amb grups locals. Dijous serà el torn de les activitats aquàtiques, amb el correagua pels carrers, a la tarda, seguit de la festa de l’escuma i d’una fuita gimcana. Dijous, 7 de juliol Serà el dia dedicat a les activitats aquàtiques, amb un correagua que començarà a les 5 des de la plaça de la Serradora, seguit d’una festa de l’escuma a les pistes de l’Escorxador, i d’una Scape Gimcana de nou per els carrers de la vila, a les 10, des de la plaça de la Serradora. A les 9 de la nit i fins a mitjanit tindrà lloc un campionat Scaleauto al local de Rodamón Slot, i mentrestant, una cantada d’havaneres amb el grup Mar Brava i rom cremat al parc Macary i Viader, o una sessió de piscina nocturna fins a mitjanit amb entrada gratuïta Divendres, 8 de juliol La festa començarà a les 4 de la tarda amb una sessió de Paintball al parc Macary i Viader, i no es reprendrà fins a les 10.00 hores amb la trobada d’entitats de cultura popular davant a la Casa de la Vila, que donarà el tret de sortida oficial a la festa major. Començarà una cercavila fins a la plaça de Sant Joan amb les entitats locals i el grup convidat, els Geganters i Grallers de Manlleu. I a la nit, triple sessió de concerts a la plaça Sant Joan. A 2/4 de 12 amb 555 i Project PCI, a 2/4 de 2 de la matinada amb Hey! Pachucos, ia 2/4 de 4 de la matinada amb DJ Raquel. El dissabte, 9 de juliol Arrancarà la jornada la cursa ciclista contrarellotge Joan Gras, a les 10 del matí, i mentrestant, hi haurà jocs infantils al parc Macary i Viader, seguits d’una festa Holi. Hi haurà missa de 12 en honor a Sant Cristòfol, i sortint, la tradicional benedicció de vehicles davant de l’església, que es repetirà a les 8 de la tarda. A la tarda serà el torn de la cultura popular amb una trobada castellera amb els Salats de Súria i els grups convidats, els Xerrics d’Olot i els Castellers del Pallars, a la plaça de la Serradora. Mentrestant, a les 7, una pedalada popular des de la plaça de Sant Joan. La festa es reprendrà a les 10 de la nit amb un concert de la JazzBand de les Escoles Municipals de Música de Navàs i Súria davant la Casa de la Vila, per començar a escalfar motors de cara a la cercavila de 2/4 de 12 fins a la plaça de Sant Joan amb Buskant El To Brass Band, on començarà una nova sessió de concerts amb els grups Sense Sal i Euphoria Disco Show. Diumenge, 10 de juliol. És la Festa de Sant Cristòfol, i començarà a les 8 amb les Matinades dels Grallers del Poble Vell pels carrers, que donaran lloc a la Galejada dels Trabucaires del Tro Gros. Paral·lelament, al matí de 10 a 1 hi haurà un supertobogan a la baixada del barri de Salipota que es reobrirà de 4 a 7 de la tarda. A les 12 del migdia hi haurà una missa en honor a Sant Cristòfol seguida d’un vermut musical de Festa Major al parc Macary i Viader. El programa es reprendrà a les 10 de la nit amb les Tocades de Festa Major a càrrec de la Banda de Música de Cardona davant de la Casa de la Vila, des d’on sortirà una cercavila amb la mateixa Banda fins a la plaça de Sant Joan. Allà començarà el ball de nit amb Col·lectiu 039. Dilluns, 11 de juliol La programació pròpiament de festa major començarà a les 6 de la tarda amb una animació infantil amb el grup Squitx al parc Macary i Viader. I a les 10.30 de la nit, a la plaça Sant Joan, tindrà lloc un ball amb Swing Llatí per donar pas al Castell de focs artificials de les 11, que es dispararà des del pont de Salipota, ia continuació es reprendrà el ball de nit amb Swing Llatí. La festa Major finalitzarà el dimarts 12 de juliol amb un ball de sardanes amb la Cobla Olesa, a les 7 a la plaça de la Serradora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here