El model de contenidors tancats consolida els bons resultats a Sallent i El Pont de Vilomara

0
92

Sallent i el Pont de Vilomara i Rocafort són els dos primers municipis que han implantat el model de recollida de residus amb contenidors tancats en aquesta nova etapa, després que ja s’hagués fet una prova pilot a tres punts del Bages. Amb els resultats dels 2 primers mesos de recollida a Sallent, les bones xifres es confirmen: ha passat de portar el 72% de residus a l’abocador i recollir selectivament el 28%, a capgirar les xifres i recollir el 75% de forma selectiva, cosa que permet reciclar o valoritzar els materials. Així, Sallent ha passat de tenir un 72% de fracció restant, a reduir-lo fins al 25%. Això és perquè la recollida d’orgànica s’ha multiplicat gairebé per 3 (increment del 184%); la d’envasos i paper per 2 (increments del 115% i del 86%, respectivament); i el vidre, per 1,5 (increment del 41%). Al Pont de Vilomara i Rocafort, les dades de les 3 primeres setmanes d’implantació també són molt positives: la fracció resta ara només és el 29% dels residus recollits (abans del canvi de model representava el 82,5%), això vol dir el 71% dels residus es recullen de forma selectiva i es podran valoritzar. La recollida d’orgànica s’ha multiplicat per 2,5, la d’envasos s’ha triplicat i la de paper i cartó, gairebé s’ha multiplicat per 4. Els contenidors tancats són un model de recollida de residus d’alt rendiment, alternatiu porta, que consisteix a tancar els contenidors d’orgànica i resta, i només s’hi pot accedir amb una targeta personalitzada que registra l’ús que cada llar fa d’aquests contenidors. A més, la resta només es pot obrir un dia a la setmana ja que quan les famílies integren bons hàbits de separació a la llar, els residus de la fracció resta -els que no es poden aprofitar i han d’anar a l’abocador- són una quantitat molt petita del total de residus que generen. El model arriba a més municipis En aquests moments, hi ha 3 municipis que ja estan implantant el nou model o estan a punt de fer-ho: Mura, Fonollosa i Aguilar de Segarra. En unes setmanes, es renovarà el contracte amb Rajadell i Balsareny, que van participar a la prova pilot i ja van implantar aquest model el 2018. I a la tardor, s’hi afegiran Talamanca, Sant Mateu de Bages, Castellfollit del Boix i Castellnou de Bages.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here