Castellbell i el Vilar fusiona música i art

0
126

Amb un cartell que promociona les arts escèniques i visuals, arriba la tercera edició del Vilart, a Castellbel li el Vilar. El festival tindrà lloc demà, dissabte, i la programació es concentrarà a la tarda-nit en un espai singular, amb vista a Montserrat. Parné i Tarta Relena Vilart aposta per dos espectacles principals creats i interpretats per dones. Són innovadors, creatius, amb un toc de crítica social i experimental: Parné i Tarta Relena. L’espectacle Parné tindrà lloc demà a les 7 del vespre al Jardí Casademont. Pujarà a dalt de tot de l’escenari Glòria Ribera, amb un concert performatiu de cuplet i revista, amb l’humor i la crítica per bandera. Una combinació de política i glamur que reivindica la vida més enllà de la norma, on el gènere i el poder són els principals pilars d’una col·lecció de cançons censurades els darrers cent anys. L’espectacle que ha passat el darrer any per Fira Tàrrega, el Festival TNT Terrassa, la Fira Mediterrània de Manresa i l’Antic Teatre de Barcelona, ​​ara arriba amb força al nucli del Vilar. Marta Torrella i Helena Ros formen Tarta Relena, un duet que explora a capella les sonoritats de diferents estils de músiques vocals. Al Vilart mostraran el seu nou espectacle Fiat Lux, el seu primer disc de llarga durada després de rebre el Premi Enderrock de la Crítica com a Millor disc de Folk el 2019. Un repertori que va des de la tradició oral a la cançó d’autor, sempre agafant les melodies pròpies de l’àrea mediterrània i fusionant-les amb electrònica experimental. El concert serà demà, a 2/4 de 11 de la nit a l’era del Mas del Puig. D’Héroes Anònims: il·lustracions de veïns del poble a mida real El Vilart presenta una proposta original i inclusiva anomenada D’Héroes Anònims, amb el veïnat del poble com a protagonista de les intervencions artístiques que desenvolupa l’artista plàstic Joan Aguiló i l’actriu i dramaturga Catalina Inès Florit. Els artistes, motivats per descobrir allò que agermana i que distingeix una comunitat d’una altra, han creat un projecte multidisciplinari entre art urbà, literatura i creació escènica, que cerca l’essència i la identitat del lloc on es realitza. A través dels seus habitants, pretén donar visibilitat a aquelles persones anònimes que creen una riquesa immaterial al lloc on habiten. Des del 22 de juny, Aguiló i Florit són a Castellbell i el Vilar fent una immersió a la vida dels veïns i veïnes i seleccionant persones per il·lustrar-les a mida real en diferents racons del poble. Demà, a les 9.30 hores, faran una ruta guiada els artistes i els protagonistes per explicar històries amagades a cada obra. Exposicions, taller i gastronomia Una de les apostes del festival és crear sinergies entre les creadores visuals i el veïnat, per això, les exposicions es fan en espais singulars que els veïns i veïnes cedeixen el dia del festival. Aquest any, hi haurà cinc obres ubicades en aquests racons del barri perquè el públic pugui fer el recorregut. L´horari de visita serà de 6 de la tarda a 10 de la nit. Els treballs seleccionats mostren il·lustració, instal·lació, fotografia i pintura: El despertar dels monstres de Laura Paz Muñoz, Vòmits Plàstics, de Mariona Rios, La cara nord, de Mireia Tudela i Maria Vilarnau, Un Big Bang en miniatura, de Neus Masdeu i Les aigües on néixer de Marta Huguet. D’altra banda, es realitzarà un taller d’art plàstiques on les persones participants crearan un layout amb tècniques mixtes, plàstics, roba, flors seques, pastes de textura amb sorra i diferents pintures per aconseguir una peça amb diversitat cromàtica. Durant el Vilart, podreu gaudir d’una variada oferta gastronòmica multicultural amb opcions vegetarianes, mexicanes i africanes, i cervesa artesana. La zona de les foodtrucks s’ubicarà a l’era de calç Pere del Gall.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here