La forta calor del juny ha deixat la segona mitjana més alta a Manresa al mig segle

0
28

Les altes temperatures que s’han registrat de forma persistent aquests últims dies amb un pic d’onada de calor a mitjans de mes, han fet que aquest juny hagi estat un dels més calorosos en dècades al conjunt de les comarques centrals. A Manresa, el mes s’ha tancat amb una mitjana de 23,7 graus, la segona més alta des del 1970, només superada pels 24,7 graus assolits el juny del 2003. La calor ha estat inusualment elevada a tot el territori, amb màximes que a mitjans de mes van superar els 40 graus a diverses poblacions del Bages, el Solsonès i el sud de l’Alt Urgell, i en el cas d’Artés van ser tres dies seguits, entre el 15 i el 17 de juny. Uns valors insòlits per l’època, i encara que en molts casos no han arribat a deixar rècords quant a màximes extremes, les altes temperatures s’han prolongat tants dies que sí que hi ha hagut rècords de mitges, o gairebé. A Manresa, tots els dies del mes la temperatura mitjana ha estat superior als 21,1 graus que marca la mitjana històrica registrada el juny des del 1970 (segons dades de la casa de la Culla), amb un pic màxim el 15 de juny a que va ser de 31 graus, tenint en compte que tant la màxima (39,2) com la mínima (22,8 van ser extremadament altes. No obstant, la màxima més alta no es va aconseguir fins al dia següent, amb una dècima més. mitges elevades s’expliquen pel fet que tant les màximes com les mínimes també ho han estat més del normal. 5 (el 2003 es va quedar en 32,7) Els termòmetres han pujat gairebé cada dia per sobre dels 30 graus, superant els 35 en 5 jornades, amb una mitjana de 16,8 graus, 2 per sobre del que és habitual, destacant els 22,8 del dia 15.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here