Per què als ramats d’ovelles es barregen algunes cabres?

0
94

L’avinyonenc Jordi Julià és un dels pastors que mantenen la tradició de pujar el bestiar a muntanya a l’estiu, fins a Josa. L’ovella ripollesa és la reina del nombrós ramat, però hi ha uns personatges secundaris que també reclamen la seva part de protagonisme. Són les cabres, uns exemplars de les que també s’integren als trajectes de pastura i al camí de la transhumància. La clau està sobretot en la seva fortalesa i, per dir-ho d’alguna manera, atreviment. D’una banda, el pastor recorre de vegades per alimentar bens si alguna mare no té prou llet. De l’altra, és un incentivador quan es fa camí. «Per moments et van bé per seguir el ramat. Per exemple, quan fa una mica massa de calor però tu vols fer-ne fora, elles tiren. O quan vols que pasturin en boscos més aviat bruts de matolls, elles es fiquen sense problemes, ho segueixen tot, i fan seguir la resta» Regió7 va acompanyar Julià en un tram del seu camí i el resultat el pots veure i llegir en aquest reportatge :

Transhumància des del Bages, el viatge per trobar les millors pastures Les ovelles de Jordi Julià OSCAR BAYONA Cabres, barrejades entre el ramat d’ovelles OSCAR BAYONA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here