Santpedor posa al descobert els encants del nucli històric de Claret

0
149

Una trentena de persones van descobrir els encants del nucli històric de Claret, a Santpedor, a través de la visita guiada organitzada per l’oficina de turisme per mostrar aquest entorn patrimonial i històric de Claret. Al llarg de la visita es van explicar els orígens del setge, que va donar lloc a una segrera, un petit nucli de cases d’època medieval que ja ha desaparegut. D’aquesta època, però, en queda l’església romànica de Santa Maria, del segle XII, de la qual es podrà visitar l’interior; i també es va poder visitar la de Santa Anna, que en aquest cas és posterior (del segle XVIII), i veure la imatge romànica de Santa Anna, copatrona de la vila. També es van relatar algunes de les llegendes que la van inspirar com a icona protectora. La proposta s’englobava a la iniciativa de les regidories de turisme i patrimoni per donar a conèixer els atractius del poble mitjançant un servei regular de visites i rutes guiades dels elements patrimonials, naturals, històrics i emblemàtics de Santpedor. La visita coincideix sempre amb els dissabtes de plaça cada primer dissabte de mes.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here