L’adequació dels sanitaris de l’escola Monsenyor Gibert guanya al pressupost participatiu de Sant Fruitós

0
108

El projecte per a l’adequació dels sanitaris de l’escola Monsenyor Gibert, presentat per l’AMPA del centre educatiu, ha estat la proposta més votada a la segona edició del pressupost participatiu de Sant Fruitós amb un total de 248 vots. Aquesta iniciativa consisteix en la renovació de bona part dels banys i sanitaris del centre educatiu de què fan ús més de 400 nens i nenes. En concret es realitzaran millores als banys de cicle inicial, infantil i superior, es crearà un nou bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda i també s’ampliaran els banys que donen servei al menjador. Aquest projecte sexecutarà per import de 69.800 euros. La segona proposta que sexecutarà serà la senyalització de lAnella Verda del municipi, una iniciativa presentada per lentitat El Cau de la Zorra. Aquesta proposta consisteix en la senyalització de diferents itineraris del municipi amb la instal·lació de panells informatius i la corresponent senyalització, a fi de destacar els valors naturals, paisatgístics, arquitectònics, històrics i culturals que es poden trobar al llarg dels diferents recorreguts. També s’elaborarà una guia didàctica amb més informació de cadascun dels itineraris. Aquest projecte ha obtingut un total de 186 vots i serà realitat per un import de 10.500 euros. El tercer projecte que esdevindrà realitat serà la compra d’una torre multifuncional pel camp de futbol municipal. Aquest aparell, que s’instal·larà al gimnàs de l’equipament esportiu, permetrà que els jugadors puguin entrenar o fer treballs de recuperació després d’una lesió. Aquesta proposta, presentada pel FC Fruitosenc, ha obtingut 79 vots i suposarà una inversió de 2.894 euros. Un total de 645 veïns i veïnes han votat per escollir quins projectes s’executaran al municipi La segona edició del pressupost participatiu de Sant Fruitós de Bages ha comptat amb 85.000 euros per executar el màxim de projectes possibles per ordre de votació. Per aquest motiu, s’han hagut de descartar alguns projectes que, tot i obtenir més vots que altres opcions, superaven l’import disponible per a aquesta edició. Pel que fa a la participació, un total de 645 veïns i veïnes han votat entre una i dues propostes. Per gènere, el 61,5% de les votants van ser dones (397 vots) i el 38,5% homes (38,5%). Per edats la participació més gran ha estat de la franja d’entre 35 i 50 anys amb 334 vots (51,8%), seguida de la joves d’entre 16 i 34 anys amb 161 vots (25%) i finalment la franja major, de 51 en endavant amb 150 vots (23,3%). En total han estat 10 projectes ciutadans els que han estat portats a votació popular en aquesta edició. El consistori considera un èxit la participació obtinguda amb un total de 645 participants que han pogut votar entre una i dues opcions entre les presentades, fet que suposa un augment de 148 participants més que en l’anterior edició en què van votar 497 veïns i veïnes . Els resultats de la votació s’han presentat aquest dilluns, en el marc de la Festa Major d’Estiu 2022. Durant l’anunci dels resultats, els representants de les tres propostes guanyadores han pogut explicar el projecte a la ciutadania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here