Sant Vicenç destina 327.900 euros a la reactivació econòmica i social

0
167

L’Ajuntament de Sant Vicenç ha donat llum verda al Pla de Reactivació Econòmica i Social, amb una dotació de 327.900 euros, i amb què «es pretén passar pàgina dels efectes de la situació de pandèmia i ajudar a recuperar la vitalitat del municipi amb una mirada proactiva», segons l?alcaldessa Adriana Delgado. El document s’ha aprovat amb els vots favorables d’ERC, PSC i SVC En Comú i l’abstenció de Junts. Un dels capítols destacats fa referència als plans docupació local, amb els quals sincorporaran deu perfils professionals diferents amb contractes temporals fins a final dany. El consistori cobreix places denginyer, arquitecte, auxiliars administratius, peons de manteniment i netejadors dinstal·lacions a jornada completa i almenys sis mesos. La Diputació contractarà quatre persones més fins a finals d’any. El pla contempla ajudes directes per a comerços, autònoms i empreses amb una partida de 75.000 euros per modernitzar establiments i incentivar noves activitats. Pel que fa al comerç, també hi haurà nous actes i ambientació a les zones comercials per afavorir la compra i reforçar el teixit comercial del municipi, i es preveuen ajudes per pagar l’IBI adreçades a famílies monoparentals. L’Ajuntament també actuarà a l’Espai Impuls SVC per promoure els Serveis d’Ocupació i Promoció Econòmica, impulsarà la convocatòria del concurs Millor projecte emprenedor 2022 per incentivar les noves activitats professionals i es faran tallers de formació de català i informàtica bàsica per a persones a l’atur. En matèria cultural, es programaran activitats de dinamització i promoció dels actes locals i s’organitzaran cursos i tallers a l’RKÓ en matèria de formació, recerca de feina i educació sexual i afectiva. Paral·lelament, al ple de juny també s’ha aprovat un conveni amb el Consell Comarcal del Bages per a la cessió d’ús de l’explotació dels espais rehabilitats de Castellet, i s’ha donat llum verda al document de referència Actuacions de l’administració local en matèria dhabitatge.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here