La Generalitat invertirà 2,7 milions a residències d’Ampans i la Font dels Capellans

0
264

La consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera, ha anunciat avui a Calldetenes una inversió de 2,7 milions d’euros a les residències Júlio Payàs d’Ampans i la Font dels Capellans, procedents dels Fons Europeus Next Generation. El Departament destinarà 1.840.000 euros a la remodelació i l’ampliació de la residència de persones amb discapacitat Julio Payàs d’Ampans, amb l’objectiu d’adaptar el centre al nou model d’atenció centrat en la persona. Cervera ha assegurat que volem que aquests nous espais siguin per a tots, que comptin amb la diversitat cultural, la plena accessibilitat, generin entorns tranquils, que redueixin l’ansietat i l’estrès, que siguin, en definitiva, amables i facilitin el sentiment de control sobre la pròpia vida, les pròpies decisions del dia a dia”. Està previst que la remodelació de la residència de persones amb discapacitat Julio Payàs estigui acabada el segon semestre de 2025. La residència Julio Payàs per a persones adultes amb necessitats de suport extens i generalitzat és un equipament públic gestionat per Ampans que acull persones amb discapacitat intel·lectual, que pel seu elevat grau de dependència requereixen un suport continuat i generalitzat. El centre elabora un programa personal i social (metge, sanitari, psicològic i rehabilitador) destinat a cobrir totes les necessitats de la persona amb discapacitat. La consellera també ha anunciat una inversió de 900.000 euros per millorar l’eficiència energètica de la Residència i el Centre de dia per a gent gran Font dels Capellans, a Manresa. Actualment la residència, que dóna un servei de suport extens i generalitzat a gent gran, consta de 58 places residencials i 15 de centre de dia. L’objecte de les obres és la substitució de les fusteries exteriors i persianes de l’edifici, per aconseguir una millora de l’eficiència energètica. Està previst que les obres estiguin acabades el primer trimestre del 2024.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here