Els veïns de Navàs aposten per ampliar l?oferta d?oci esportiu al voltant del pavelló

0
105

Millorar i ampliar el skatepark amb nous mòduls i rampes de formigó, adequar una pista preferentment coberta per jugar a bàsquet a diversos esports, on instal·lar màquines esportives per practicar la calistènia. Són algunes de les apostes principals que han assenyalat els habitants de Navàs en el procés participatiu que ha dut a terme l’Ajuntament per definir com ha de ser l’espai exterior del pavelló municipal d’esports (el Pavelló Blau), que es vol adequar arran de una petició sorgida també a nivell popular amb els pressupostos participatius per al 2022-23. Amb vista a la urbanització d‟aquest espai, l‟Ajuntament pretén encarregar un concurs d‟idees a professionals del Col·legi d‟Arquitectes de Catalunya perquè formulin propostes i sorgeixi un projecte guanyador. La condició és que tinguen en compte els resultats del procés participatiu que s’ha realitzat entre la població, i que ha de servir de base per orientar aquestes propostes. Aquest procés en forma d’enquesta, es va realitzar al juny, i consistia en un formulari amb diverses preguntes per conèixer les preferències dels ciutadans amb valoracions de l’1 al 5. S’obtingueren 171 respostes, en què quedava clara l’aposta majoritària d’aprofitar aquest espai per ampliar l’oferta de lleure esportiu, encara que també es veu bé combinar-la amb espais no pròpiament dedicats a l’esport i destinats bàsicament a zona verda, amb un parc infantil, una petita font i amb bancs i taules de pícnic, o fins i tot s’han formulat altres propostes com una zona d’esbarjo per a gossos, una àrea d’autocaravanes amb serveis, o ampliar el bar del pavelló amb terrassa i lavabos exteriors. Tot i això, l’enquesta deixa clara la voluntat d’adequar una àrea esportiva, i més enllà de l’skatepark, de la pista coberta (que pugui servir igualment per a activitats culturals i d’oci quan sigui necessari), o de la calistènia, també s’ha plantejat una pista de petanca, una de vòlei, un curcuit de monopatins i bicis, un roccòdrom, taula de ping-pong, un circuit de crossfit, una pista d’atletisme, o una tirolina. Tot això s’ha recollit en un informe que l’Ajuntament ha lliurat al Col·legi d’Arquitectes de Catalunya perquè els professionals que es presentin al concurs tinguin compte les propostes més votades.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here