Sant Vicenç viu una festa major d´alta participació i amb apropament al riu

0
167

Sant Vicenç de Castellet va ser una de les poblacions que l’any passat va poder celebrar trobada de gegants per la festa major, encara que amb un format estàtic, condicionat encara per les mesures preventives davant de la còvida. Diumenge al matí, s’ha pogut viure una edició (la 28a), en què els grups han pogut tornar a desfilar junts en cercavila pels carrers del poble, barrejats amb el públic que les seguia i aplaudia animadament. Ha estat un dels exemples de l’anunciat que era una festa major de tornada a la normalitat i que, certament, s’ha viscut de ple des de la jornada de divendres, amb un tret de sortida massiu amb la combinació de La llegenda de Castellet ( versió actual del correfoc) i el concert de Doctor Prats, que ja va omplir de matinada un dels punts neuràlgics de la celebració, la plaça de l’Onze de Setembre. Ja s’hi va poder veure una de les incorporacions d’aquesta festa major, la presència de les barraques d’entitats. Com a espai festiu, una de les novetats més destacades s’ha pogut testar diumenge a la tarda. Per primera vegada, l’entorn del riu Llobregat ha esdevingut una àrea escènica adreçada especialment als infants i al públic familiar, que ha trobat prop d’una vintena de propostes de jocs d’enginy i estratègia. han lliurat els premis del Concurs de Fotografia de Natura Urbana. Aquesta innovadora Festa al Riu s’ha culminat amb un espectacle, Herència, que convidava a la reflexió sobre el món que vivim i que volem deixar, amb la companyia La Industrial Teatrera. La festa continuarà i es tancarà avui amb l?última jornada, encara que amb una anul·lació: la del tradicional castell de focs, que ahir es va anunciar que se suprimia per la previsió d?augment de les temperatures i de risc d?incendi. Tot i això, la població té com a propostes festives la tradicional Nit d’Havaneres i rom cremat amb el grup Mestre d’Aixa a l’esplanada de l’IES Castellet. Abans, al matí els més petits podran gaudir de l´animació i la festa d´escuma ia la tarda es programaran els concerts dels Superherois. En el transcurs d’aquesta festa major també s’ha dut a terme la renovació dels càrrecs d’hereva i hereu, que han recaigut a Nayade Lavado i Èric Cintas, i cal recordar que dissabte al migdia va tenir lloc un dels actes més institucionals , amb el lliurament de la Medalla de Sant Vicent, distinció que atorga l’Ajuntament i que aquest any ha recaigut, a títol pòstum, al mestre i pedagog musical Francesc Vila.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here