Súria viu amb animació els dies centrals de la Festa Major

0
171

Súria viu amb animació els dies centrals de la Festa Major, que aquest any ha recuperat els actes que en les darreres edicions havien estat suspesos o reduïts a causa de la pandèmia. El programa festiu continua aquest diumenge 10 de juliol, dia de Sant Cristòfol, i es prolongarà fins dimarts que ve. Tot i que el programa d’actes es va iniciar a principis de setmana, l’acte oficial d’inici de la Festa Major va tenir lloc el divendres 8 de juliol amb una trobada d’entitats de cultura popular davant de la Casa de la Vila i una cercavila pels carrers del centre urbà fins a la plaça de Sant Joan. En aquests actes van participar els Trabucaires del Tro Gros, Geganters i Grallers del Poble Vell, Geganters i Grallers del Gorg de l’Olla i Agrupació Sardanista com a entitats locals. Per primera vegada, l’inici de Festa Major va comptar amb la presència d’una entitat convidada, la Colla Gegantera i la Grallera de Manlleu (Osona). En el transcurs d’aquest acte d’inici de la Festa Major, l’alcalde Albert Coberó va desitjar tothom «que gaudeix molt d’aquests dies de Festa Major», i va elogiar el comportament de la ciutadania els darrers dos anys de pandèmia. Per part seva, la regidora de Cultura, Festes i Ensenyament, Alba Santamaria, va elogiar l’esforç de les entitats per reprendre l’activitat després d’una etapa difícil. L’alcalde i la regidora van agrair la feina de la Comissió Festa Major i de totes les persones i entitats que possibiliten el desenvolupament del programa d’actes. També van expressar la seva satisfacció per la recuperació de la normalitat festiva, després dels darrers dos anys. Les entitats participants van oferir actuacions davant de la Casa de la Vila, al llarg de la cercavila i al final del recorregut a la plaça de Sant Joan. A l’acte d’inici de la Festa Major, també hi van assistir altres membres de la corporació municipal i representants de diferents entitats de la vila. Un dels actes destacats que aquest any ha tornat al programa de la Festa Major ha estat la Trobada Castellera, organitzada per la colla castellera Salats. La Trobada ha tingut lloc aquest dissabte 9 de juliol a la plaça de la Serradora, amb la participació de Xerrics d’Olot i Malfargats del Pallars com a grups convidats. Aquest dissabte també han tingut lloc les tradicionals benediccions de vehicles davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol i de l’Església de Santa Bàrbara, la missa de Sant Cristòfol i la pedalada popular, organitzada per la Unió Ciclista Mig-Món. A la nit, la JazzBand de les Escoles Municipals de Música de Navàs i Súria ha ofert un concert especial davant de la Casa de la Vila, acompanyada per la Banda John Lennon de la ciutat italiana de Mirandola, dins de la col·laboració i intercanvi que mantenen aquestes dues formacions joves. Posteriorment s’ha fet una cercavila pels carrers del centre urbà, a càrrec del grup Buskant el To Brass Band. Altres activitats d’aquest dissabte han estat la cursa ciclista contrarellotge Joan Gras, la Festa Holly i jocs infantils al Parc Municipal Macary Viader. El programa de dissabte acaba amb els concerts del grup Sense Sal i Euphoria Disco Show a la plaça de Sant Joan. Amb motiu de la Festa Major, l’Ajuntament de Súria ha habilitat un Punt Lila per informar i prevenir actituds masclistes. D’altra banda, l’entitat Súria Lucha s’ha afegit a la campanya ‘Mulla’t per l’esclerosi múltiple’ amb una parada davant del seu local. Altres activitats de la Festa Major han estat la cantada d’havaneres amb el grup barceloní Mar Blava, el Correagua, la Festa de l’Escuma i la Gimcana Nocturna, que van tenir lloc el dijous 7 de juliol. Aquell mateix dia també es van celebrar el Campionat Scaleauto, organitzat pel Rodamundos Slot, i una sessió de piscina nocturna. La programació d’aquests primers dies ha estat completada amb els concerts dels grups 555 Project PCI, Hey! Pachucos i DJ Raquel a la plaça de Sant Joan. Per la seva banda, el Parc Municipal Macary i Viader va acollir una sessió de paintball. Al llarg de la Festa Major, la travessia urbana entre la plaça de Sant Joan i el carrer Domènec Quinquer esdevé poma de vianants, coincidint amb l’horari de més activitats. L’organització de la Festa Major va a càrrec de l’Ajuntament de Súria i la Comissió Festa Major, amb el suport de la Diputació de Barcelona i el departament de Cultura de la Generalitat. La programació de la Festa Major de Súria continuarà amb els actes següents:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here