El santpedorenc Xavier Prat guanya el Concurs de Fotografia del Parc Natural de Montserrat

0
214

Xavier Prat Sala, de Santpedor, ha estat guardonat amb el primer premi de la categoria General del XVII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, dotat amb 500 euros, amb la fotografia que porta per títol “La cova”. A la categoria Racons de Montserrat ha estat premiada en primer lloc la foto Llums de tarda, realitzada per Jaume Morera Barreda, d’Olesa de Montserrat; mentre que Francisco Javier Domínguez García, Jerez de la Frontera, s’ha endut el primer premi de la categoria Creativa per la fotografia Ocaso de somni. Aquest any, el nombre de fotografies presentades al Concurs ha estat de 165. Per categories, 80 han optat a premi a la categoria General, 52 a la de Racons de Montserrat i 33 fotografies a la categoria Creativa. La resta de fotografies guardonades són, a la Categoria General: «Montserrat i la fauna», de Josep Maria Vandellòs Ollè (Corbera de Llobregat), 2n premi; i «Portal màgic», d’Àngel Morales Gómez (Monistrol de Montserrat), 3r premi. A la Categoria Racons de Montserrat, les premiades són «Aforada panoràmica», de Jordi Noves Ramos (Barcelona), 2n; i El Descans del Guerrer, de David Milà Font (Sant Pere de Ribes), 3r. I, finalment, a la Categoria Creativa, «Foscor», de Pep Moyano Llamas (Manresa), 2n; i Aligots, de Jordi Pinyol Guamis (Esparreguera), 3r. L’esperit d’aquest concurs és destacar fotogràficament els valors del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat en qualsevol dels seus aspectes -flora, fauna, monuments, cultura, natura i territori. 80 fotografies han optat a premi a la categoria General, 52 a la de Racons de Montserrat i 33 fotografies a la Creativa El Patronat de la Muntanya de Montserrat dota amb 500 euros la fotografia guanyadora de la categoria General, 250 per a la segona i 150 per a la tercera. A les altres dues categories, el repartiment dels premis és de 300 euros per a la guanyadora, 200 per a la segona classificada i 100 per a la tercera. El jurat del XVII Concurs de Fotografia del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat ha estat format per Joaquim Vert, de l´Associació de Fotògrafs Professionals del Bages; Emili Sancha, membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura; Melcior Soler, de l’Associació Fotogràfica de Collbató Objectivament; Òscar Bardají, de l’Abadia de Montserrat; Ramon Bisbal, director del Parc Natural de Montserrat; i Eduard Prades, del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que ha actuat com a secretari per delegació.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here