Súria tanca avui la festa major amb l’afluència de la prepandèmia

0
171

Súria acomiadarà avui els actes de la festa major, que aquest any ha pogut celebrar amb tota la seva plenitud després de dues edicions amb restriccions per la pandèmia, tret del castell de focs, que s’havia de fer ahir a la nit però al migdia ja es va anunciar la suspensió a causa del forta calor i davant del risc de provocar un incendi forestal. Tot i aquesta incidència ia l’espera de tancar el programa amb un ball de sardanes aquesta tarda, l’Ajuntament feia ahir una valoració molt positiva de la festa i de l’afluència de públic, que ha tornat als nivells del 2019 o fins i tot els ha superat algunes activitats puntuals. La música ha estat molt present a la festa | AJ. SÚRIA Aquesta ha estat «la festa major del retorn a la normalitat», apuntava la regidora de Festes, Alba Santamaria, malgrat lamentar la supressió del castell de focs «per circumstàncies externes». A banda de l’afluència, destacava el bon ambient d’una celebració que, almenys fins ahir a la tarda, havia transcorregut «sense aldarulls ni incidències remarcables». En total hauran estat nou dies seguits d’activitats, si bé l’arrencada forta va ser divendres i els actes centrals es van concentrar el cap de setmana i fins ahir. El correagua era una de les novetats | AJ. SÚRIA Aquesta tornada a la normalitat ha permès recuperar l’acte d’inici davant l’Ajuntament, divendres a la nit, amb la trobada d’entitats de cultura popular i la cercavila posterior fins a la plaça de Sant Joan. Un acte que amb la pandèmia s’havia limitat a uns parlaments breus, com tampoc no s’havien pogut desenvolupar plenament els concerts o activitats infantils. En canvi, aquest any balls i concerts «han omplert fins tard i sense necessitat de tenir el públic assegut», i els nens i nenes han disposat d?una oferta d?activitats «de mobilitat, i no tan estàtiques com fins ara», des d?una festa Holi, fins i tot la instal·lació d’un supertobogan, el ball d’escuma, o un correagua, «que era una de les novetats després de molts anys», recorda Santamaria. Festa Holi per als nens | AJ. SÚRIA La regidora també destacava el desenvolupament dels campionats esportius «amb rècords de participació», i la bona afluència en altres activitats juvenils com la gimcana. Igualment ha estat molt concorreguda la trobada castellera que es va celebrar dissabte, organitzada pels Salats de Súria, i els balls i concerts, tant de dia com de nit. El castell de focs, més endavant El castell de focs es va suspendre ahir al migdia a causa de l?activació del nivell 2 del Pla Alfa per part de la Generalitat en algunes comarques, entre les quals hi ha el Bages, per a la prevenció d?incendis forestals. Tot i això, l’Ajuntament buscarà una nova data per fer-ho, com pels voltants de Nadal o per les caramelles, encara que encara no hi ha res decidit.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here