120 nens i adolescents en risc d’exclusió accedeixen durant l’estiu a dinars i activitats de lleure a través del Consell Comarcal del Bages

0
183

Un total de 120 nens i adolescents del Bages que es troben en una situació de risc d’exclusió social tenen accés durant aquest estiu a dinars i activitats de lleure a través dels centres oberts de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Bages. Aquesta xifra suposa un 20% més de beneficiaris respecte dels que s’atenien abans de la pandèmia. El servei s’ofereix a Callús i Avinyó entre el 27 de juny i el 29 de juliol i Sant Joan de Vilatorrada i Súria entre el 4 de juliol i el 26 d’agost. El menjar diari es garanteix mitjançant ajudes econòmiques o bé una targeta moneder a les famílies amb risc d’exclusió social, després que durant la pandèmia se suprimís el servei col·lectiu de menjador. Les famílies fan una valoració molt positiva daquesta modalitat dajuda econòmica, ja que millora la seva autonomia i les relacions familiars. Per altra banda, els centres oberts que durant el curs ofereixen activitats fora de lhorari escolar, amplien lhorari durant lestiu per garantir la cobertura de necessitats bàsiques de nens i adolescents. Els usuaris i les famílies d’aquest servei són valorats i proposats pels serveis socials bàsics del municipi, seguint els criteris de situacions d’exclusió social i vulnerabilitat. Els recursos del projecte també es destinen a la contractació de professionals de làmbit social. La consellera de l’Àrea de Serveis Socials Bàsics, Dones i Polítiques d’Igualtat del Consell Comarcal del Bages, Àdria Mazcuñan, apunta que «continuem vetllant perquè els nens participin en activitats d’oci durant aquest estiu i mantinguin el contacte coincidint amb l’atur de les classes i les setmanes de vacances». Mazcuñan afegeix que “des del consell comarcal treballem per garantir que nens i joves puguin accedir a una igualtat d´oportunitats real”. D’aquesta manera, més enllà de garantir l’accés a l’alimentació durant els mesos d’estiu, i coincidint amb les setmanes en què estan tancades les escoles, els centres oberts d’aquests ajuntaments promouen la socialització, l’adquisició d’aprenentatges bàsics i proporcionen temps lleure a nens i joves en risc dexclusió social.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here