L’equip d’atenció primària Montserrat farà un diagnòstic comunitari de salut de la població

0
177

L’Equip d’Atenció Primària Montserrat i els ajuntaments dels municipis als quals dóna cobertura s’han alineat per fer un diagnòstic comunitari de salut de la població, que té com a objectiu detectar les necessitats de salut física, mental i emocional que tenen els habitants de les localitats que inclou: Monistrol, Castellbell, Vacarisses i Rellinars. Així mateix, també s’estudiaran les entitats i recursos comunitaris que generin salut a la població. L’acord és fruit de les reunions que s’han dut a terme entre el referent de benestar emocional i comunitari de l’EAP Montserrat de l’ICS Catalunya Central, Aleix Hildebrandt, i les representants dels ajuntaments implicats: Olga Serra, primera tinenta de batlia i regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Vacarisses; Olga Urraca, regidora d’Acció Social de l’Ajuntament de Monistrol de Montserrat; Marta Roqué, alcaldessa de l’Ajuntament de Rellinars, i Neus Palacios, regidora de Salut de l’Ajuntament de Castellbell. Tothom s’ha compromès a dur a terme un diagnòstic comunitari de les necessitats de salut de la població, que s’iniciarà el proper any. Es recopilaran dades quantitatives (demogràfices, mèdiques, entre d’altres) i després es realitzaran entrevistes amb grups focals de població (per edat, lloc de residència, etc.) per determinar quins actius i mancances de salut detecten. Tota aquesta informació ha de facilitar la presa de decisions per part dels ajuntaments per millorar l’estat de salut de cadascuna de les comunitats on es realitza l’estudi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here