Callús encara no té les piscines llestes i ajorna l’obertura que preveia aquest divendres

0
97

Els veïns de Callús hauran d’esperar almenys deu dies més per poder banyar-se a les piscines municipals. Les obres de reforma que s’estan fent, i que ja anaven tard per la fallida de l’empresa que s’havia d’encarregar inicialment, encara s’han endarrerit més del previst i no s’ha arribat a temps de poder obrir les instal·lacions aquest divendres com havia previst l?Ajuntament fa uns dies. Ara confia que ho podrà fer l’última setmana de juliol. «L?empresa treballa dissabtes i diumenges, i farem tot el possible per poder obrir la setmana del 25», sosté l?alcalde, Jordi Mas, que lamenta les molèsties ocasionades pel retard. Els treballs els executa la constructora madrilenya Ermai SL, després que l’adjudicatària inicial de les obres, Galitec, es declarés en fallida i les deixés a mitges. Tal com va explicar aquest diari, l’Ajuntament es va acollir a una clàusula del contracte que permet fer una cessió d’obra a una altra empresa sense necessitat d’un nou concurs, cosa que permet mantenir-ne l’import (només ajustant-lo que queda pendent d’executar i possible encariment del material), però això va suposar una demora de mig any que ha impedit tenir llestes les instal·lacions a principis d’estiu. El traspàs oficial de l’obra entre les dues empreses es va fer l’1 de juliol, i des d’aleshores s’ha treballat a fons, apunta l’alcalde, però no s’ha pogut acabar la feina abans del divendres, 15 de juliol, encara que era l’alcalde. compromís inicial de la nova constructora. Aquesta vegada, l’escull hauria estat la lentitud a l’entrega de part del material, explica Mas. La reforma, que puja a un total de 360.000 euros, consistia a resoldre la fuita que presentava el got de la piscina i adequar la instal·lació a la normativa vigent mitjançant una làmina d’aigua desbordant, a banda de canviar la maquinària, transformar la piscina de clor en una salina, i renovar part de la gespa. L?obra ja està pràcticament acabada, assegura l?alcalde, però part del material tècnic està trigant a arribar. Parla de les vàlvules de la sala de màquines que afecten la piscina gran i han de regular l’entrada i la sortida de l’aigua. També hi ha pendent una barana i la col·locació d’algunes rajoles. «Muntar-ho és ràpid», sosté Mas, si bé abans d’obrir «s’haurà d’omplir la piscina d’aigua, tirar la sal, corregir el Ph, i tractar que tot funciona correctament», i un cop s’hagi certificat l’obra, ja es podran posar en funcionament les instal·lacions. Menys espai però més barat Un cop en marxa, les piscines de Callús no es podran obrir amb el cent per cent de la seva capacitat a tot l’estiu. El motiu és la renovació del sistema de reg que s’ha dut a terme aprofitant les obres i que ha obligat a canviar la gespa de bona part de la superfície de la piscina, per la qual cosa no es podrà accedir per no fer-la malbé i només es podrà trepitjar l’àrea que conserva la gespa antiga. D’altra banda, i tenint en compte que la temporada serà més curta, l’Ajuntament aplicarà «una rebaixa important» als abonaments, diu Mas, encara que encara no se n’ha determinat l’import. L’alcalde lamenta les molèsties que tot això està tenint per a la població, i es mostra «especialment agraït» a l’Ajuntament d’Aguilar de Segarra, que ha facilitat les instal·lacions de les piscines municipals per als alumnes dels tres casals d’estiu de Callús, que aquest any no han pogut realitzar activitats a les piscines del poble. L’Ajuntament de Callús ha habilitat dos busos i se n’ha fet càrrec del cost per al trasllat a Aguilar tots els dimarts i dijous de juliol.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here