Cardona inicia la reforma de la plaça del nucli de la Coromina que triplicarà el seu espai

0
104

Màquines i operaris ja han començat a treballar a l’enderrocament d’espais de la plaça d’Àngel Guimerà de la Coromina de Cardona, en el marc del projecte de remodelació que transformarà tot aquest entorn enmig del nucli fins a disposar del triple d’espai públic que l’actual. La fase inicial del projecte que ara s’ha posat en marxa es concentrarà a la plaça, que es podrà ampliar després que l’Ajuntament va adquirir temps enrere per 74.000 euros un solar adjacent en mal estat que era propietat de la Sareb (l’anomenat banc dolent ). S’integrarà en aquest nou espai, que passarà dels 200 m2 que aproximadament té la plaça actual, en una àrea de 648, sumant els 150 m2 del nou pati adquirit i l’àmbit de l’antiga plaça del Crispí, que inclou els darrers de cases i s’estén cap a la terrassa del bar i l’accés al consultori mèdic. El projecte dactuació en tot aquest entorn es preveu que tingui un termini dexecució de sis mesos i ascendeix a un pressupost global duns 200.000 euros. Es combinarà una àrea pròpiament de plaça i una altra de parc amb arbres, es recuperarà un antic fanal i la font, i es farà un tractament de les mitgeres amb un caire modern però alhora buscat que quedi integrat al centre històric de la Coromina , ja que al voltant d’aquesta plaça hi ha edificis històrics com el de Cal Garrostas, i també s’hi ubiquen els equipaments del nucli, com l’ambulatori i el casal de gent gran, i espais de restauració i lleure. Imatge virtual de com quedarà una part de la plaça AJUNTAMENT DE CARDONA Es tracta, d´una important actuació de regeneració urbana, que el consistori s´havia fixat com un dels principals projectes del mandat, i que pretén revitalitzar un àmbit on més endavant també es projecta un nou equipament i habitatge públic. De fet, el consistori ja ha adquirit per 25.000 euros un antic edifici que inicialment volia intentar rehabilitar, però que els estudis que s’han realitzat indiquen que cal que vagin a terra i deixar així l’espai lliure per construir-ne de nous, que se’n faran pensant que vagin destinats especialment a persones grans. L’Ajuntament té previst tramitar un expedient urgent d’enderrocament perquè els treballs d’aterrament es puguin realitzar pràcticament en paral·lel als de la plaça i ja es deixi aquest espai lliure i llest per a les futures edificacions. Tot i això, aquesta actuació es realitzarà més endavant. L’Ajuntament també deixa per a una fase posterior l’arranjament de carrers adjacents a la plaça, de manera que, una vegada ampliada, es podrà completar una operació urbanística i de regeneració urbana al bell mig del nucli de la Coromina. La intenció és acabar arreglant vials adjacents com són el de l’Església i el de la Mel, amb un nou clavegueram i la repavimentació.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here