Anna Gabriel torna de Suïssa i compareix per sorpresa al Tribunal Suprem

0
46

L’exdiputada de la CUP al Parlament Anna Gabriel ha comparegut aquest dimarts voluntàriament davant el Tribunal Suprem, després de marxar a Suïssa el febrer del 2018. Acompanyada del seu nou advocat, Íñigo Iruín, que també va acompanyar el retorn de l’exconsellera Meritxell Serret, Gabriel ha decidit tornar a Espanya i posar-se a la disposició de la justícia. Properament serà citada a declarar davant de la resta de parts personades per un delicte de desobediència, que no comporta presó, i, per tant, quedarà en llibertat en espera de prosseguir el procediment judicial. Segons el comunicat del grup de suport Free Anna Gabriel, l’ordre de detenció contra ella ha quedat sense efecte. Aquest matí, la nostra companya Anna Gabriel Sabaté, acompanyada pels seus advocats, s’ha personat a Madrid davant del Tribunal Suprem. Prèviament i durant els darrers mesos, s’havien produït diverses indagacions i aclariments sobre la seva situació processal actual. La mateixa compareixença, de forma automàtica, ha deixat sense efecte l’ordre de detenció emesa el febrer del 2018, quan Anna Gabriel va emprendre el camí de l’exili”. L’ordre de detenció contra Anna Gabriel queda sense efecte. #FreeAnnaGabriel Aquest matí, la nostra companya Anna Gabriel Sabaté, acompanyada pels seus advocats, s’ha personat a Madrid davant el Tribunal Suprem ℹ️ Comunicat el març de 2018 en ocasió del procediment penal que se segueix davant el Tribunal Suprem per la seva possible implicació en la declaració unilateral d’independència de Catalunya, la investigada va ser declarada en rebel·lia el 9 de juliol de 2018. La processada ha comparegut a fi de posar-se a disposició del Suprem i regularitzar la seva situació processal de rebel·lia, Anna Gabriel va ser investigada com a presumpta autora d’un delicte de desobediència, sense que existís contra ella cap ordre: Europa o internacional de detenció, ja que el delicte que se li atribueix no comporta pena de presó sinó una multa de fins a dotze mesos i una pena d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic fins a dos anys de durada. No obstant això, existia una ordre nacional de detenció perquè fos posada a disposició del Suprem i se’l pogués rebre declaració, davant la impossibilitat legal de continuar el procediment contra ella sense haver practicat prèvia declaració indagatòria. Consegüentment, la decisió del magistrat instructor després de la compareixença ha estat citar-la per ser interrogada en dates properes i amb participació de la resta de les parts personades en el procés. Feta la citació, quedarà en llibertat. Gabriel seguirà vivint i treballant a Ginebra L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha explicat mitjançant un comunicat que, de moment, seguirà vivint i treballant des de Suïssa “en coherència amb una sèrie de responsabilitats professionals i personals adquirides”. I és que, des del novembre passat, exerceix de secretària general del sindicat UNIA a la cantonada de Ginebra. De fet, Gabriel ja ha tornat avui mateix a Suïssa després de comparèixer voluntàriament i per sorpresa davant del Tribunal Suprem. “Després de quatre anys i mig d’exili, avui es produeix un pas processal necessari per recuperar una llibertat de moviments que mai no hagués hagut de perdre, ni jo ni ningú”, ha argumentat Gabriel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here