Boscos calcinats i paratges inhòspits, el rastre que ha deixat l’incendi del Bages

0
38

Després de ser estabilitzat ahir a la nit, els Bombers van mostrar el rastre que van deixar les flames de l’incendi declarat diumenge al migdia al Pont de Vilomara. La zona afectada s’ha convertit en un paisatge enfosquit per les cendres que ha deixat el foc quan ha calcinat la massa forestal al seu pas. Així ho han mostrat els Bombers de la Generalitat amb unes imatges publicades al seu perfil de Twitter que han estat gravades des de les Baumes Roges. #IFPontVilomara a vista d’ocell aquest matí a primera hora. Perspectiva de la cua i el flanc dret des de les Baumes Roges. Cap fumarola. #bomberscat seguim revisant tot el perímetre afectat per lincendi. pic.twitter.com/nPyXKFabfN— Bombers (@bomberscat) 19 de juliol de 2022 Després d’una jornada i mitja de treball des que es van declarar les flames, ara els efectius segueixen revisant el perímetre calcinat per l’incendi , que ha cremat més de 1.700 hectàrees i ha deixat afectacions en una cinquantena de vivendes. Tot i això, la millora de la situació va permetre ahir a última hora d’aixecar els confinaments que encara hi havia a Rocafort ia la urbanització de les Brucardes, i que les prop de 200 persones que des de diumenge estaven evacuades, poguessin tornar a casa. Segons les últimes dades facilitades ahir a la nit, l’incendi del Pont havia cremat 1.743 hectàrees, 464 de les quals corresponen a l’EIN Sant Llorenç del Munt i l’Obac, espai que es troba dins l’àrea de tancament d’accessos . Per municipis, el més afectat és el Pont, amb 1.246 hectàrees, seguit de Talamanca (242), Sant Fruitós de Bages (214) i Sant Vicenç de Castellet (68).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here