Espera angoixant entre veïns de les Brucardes

0
63

Els veïns de les Brucardes, a Sant Fruitós de Bages, que van ser desallotjats diumenge van poder tornar ahir a la nit a casa seva. La previsió inicial és que ho poguessin fer ahir al matí, però la situació es va prolongar i no va ser fins al vespre quan es posava el punt final a més de 24 hores d’angoixa i patiment. Els veïns havien hagut de marxar a corre-cuita i només amb el més imprescindible de casa seva quan es van acostar les flames. Un dels veïns que ahir al matí era al Nexo era Francesc Pérez que assegurava que tenien «molta angoixa» perquè «volem arribar a casa i veure com està». Afirmava que “no sabem res i per això som aquí, esperant per si podem pujar o no ia veure què ens expliquen”. Explicava que diumenge tot va ser molt ràpid: «ens vam avisar i vam haver de sortir volant, vam agafar quatre papers, els dos cotxes i vam marxar» mentre ensenya les sabatilles que porta: «són amb què vaig haver de sortir ahir», deia. Enric Holgado també va ser desallotjat. Vivia la situació amb la impotència “d’estar esperant” i “sense poder fer res més”. Tampoc no sabia com estava la casa. Si escau, explicava que estaven fora i estaven tornant quan «vam saber que teníem el foc a casa». Detallava que van deixar els nens, van poder arribar a casa però que de seguida se’n van anar pel foc. La nit la van passar a una segona residència però aquest dilluns eren al Nexo esperant el moment de poder tornar a casa, que no va arribar fins a última hora de la tarda. També hi era la seva germana, Silvia Holgado. Si escau, explicava que era a casa quan «cap a la una vam veure una fila de fum a River Park i vam trucar al 112. A les 2, també veiem les flames ia les 4 ja teníem les flames davant de casa i ens van fer marxar ». Ània Pradell és també una de les veïnes de les Brucardes que va haver de marxar diumenge a la tarda i ahir era al Nexo esperant. «No en sabem gaire. Ni què ha afectat ni què no i som aquí, mentre esperem veure què ens diuen», comentava. Ella era a casa quan «de sobte vam veure el foc a la cantonada», deia. «Ens van dir que agafessin les coses però amb prou feines vaig poder agafar res i vam agafar els animals, els vam posar al cotxe i vam venir cap aquí». Després van passar la nit a casa d´uns amics. Al migdia hi va haver una primera reunió amb els veïns per explicar-los quina era la situació però no va ser fins al vespre quan el conseller d’Interior Joan Ignasi Elena va anunciar que els veïns podrien tornar a casa per passar la nit o, en aquells casos en què els habitatges estiguessin danyades, podrien recollir les pertinences. L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va confirmar ahir que les flames havien afectat l’estructura de dues cases de la urbanització i també la part exterior d’altres, sobretot a la zona sud-est de la urbanització.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here